Donaris 930 x 122

andrei gerea

oltchim

COMPANIE DIN UNGARIA, INTERESATĂ DE OLTCHIM-ARPECHIM

Ministrul Economiei, deputatul PNL de Pitești Andrei Gerea, s-a întâlnit astăzi la minister cu ambasadorul la București al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Martin Fergus Harris.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Gerea l-a informat pe ambasador în legătură cu prioritățile mandatului său de ministru. Printre prioritățile la care ministrul Economiei a făcut referire se numără și privatizarea combinatului vâlcean Oltchim la pachet cu petrochimia Arpechim din Pitești.

Martin Fergus Harris a aflat de la Andrei Gerea că Ministerul Economiei a dovedit maximă transparență în a le prezenta tuturor celor interesați oferta de privatizare. Gerea a menționat că strategia a dat roade și investitori din mai multe țări și-au arătat interesul pentru cumpărarea Oltchimului. În acest sens, pe lângă țările deja știute (România, China, Turcia și Azerbaidjan), ministrul Economiei a anunțat în premieră cu această ocazie că și un investitor din Ungaria, vecinul de la vest al României, s-a declarat recent interesat în privatizarea Oltchimului. Ministrul nu a precizat, însă, numele companiei.

Citiți și: Dramă: Tânăr din Pitești, mort în accident, în Ungaria! Acasă îl aștepta un copil

Amintim că la sfârșitul anului trecut, invitat în emisiunea „Tu contezi”, difuzată de Argeș TV, Andrei Gerea a precizat că, în funcție de cât de mare va fi gradul de interes pentru privatizare din partea companiilor, este luată în calcul și posibilitatea prelungirii cu o lună a termenului până la care potențialii investitori pot depune documentele cerute pentru participarea la procedura de selecție a ofertei angajante. „Există și varianta să prelungim un pic termenul de privatizare. (…) În mod normal, potrivit calendarului actual, la sfârșitul lui ianuarie (n.r. – anul 2014) trebuie să deschidem ofertele. Dacă lucrurile vor evolua în așa fel încât să merite să amânăm un pic termenul acesta, o vom face. Dar nu cu mult, adică cu maxim o lună”, a spus atunci ministrul Economiei.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3