Donaris 930 x 122

criza covid-19

FIRMĂ ROMÂNEASCĂ AFECTATĂ DE CRIZA COVID-19, SPRIJINITĂ DE STATUL OLANDEZ

Statul olandez sprijină o firmă românească afectată de criza Covid-19 din țara noastră. Pare ciudat, dar e adevărat.

Citiți și: ARGEȘ: APEL PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI. CALL CENTER-UL UNDE PUTEȚI SUNA

Cunoscutul avocat Liviu Stancu (foto) dă exemplul concret al unui antreprenor român care exportă medicamente românești în Olanda. Românul a înființat în țara lalelelor o firmă. Are și un angajat, farmacist local, care gestionează marfa primită din România.

Dat fiind că țara noastră, din motive de Covid-19, a interzis exportul tuturor medicamentelor, antreprenorul nu mai poate duce nimic în Olanda, nici măcar soluții pentru bătături, calciu sau soluții împotriva căderii părului.

Citiți și: LIVIU STANCU: PROBLEMELE „MĂRUNTE” SUNT MAI IMPORTANTE DECÂT CRED OAMENII POLITICI

„Motivul îl știu guvernanții români, probabil Covidul mioritic afectează nu numai plămânii, ci și călcâiele, calciul din oase sau chelitul. Din lipsa mărfurilor românești, antreprenorul a depus autorităților olandeze, pentru firma de acolo, cerere de ajutor și, într-o săptămână, statul olandez i-a dat 90% din salariul angajatului PLUS TAXELE CE VOR FI DATORATE STATULUI, valoare pe care o va încasa pe parcursul a trei luni”, explică Liviu Stancu, avocatul firmei.

Dincolo de viteza de acordare a despăgubirii, a pragului de 90% din salariul angajatului, interesant este și faptul că statul plătește firmei și valoarea integrală a taxelor aferente salariului angajatului, pe care o a adaugă despăgubirii.

„Practic, dincolo de banii ce vor ajunge la angajați, societatea utilizează și banii de taxe, până la momentul la care va trebui să îi returneze statului ca plată a datoriei către bugetul olandez. Dacă firma, pe parcursul lunilor respective, începe să se pună pe picioare, va restitui proporțional ajutorul primit. Și uite așa, firma românească, aproape ucisă de stupidele măsuri ale autorităților române de blocare a unor exporturi ce nu au nicio legătură cu pandemia, este salvată de guvernul unei țări printr-o practică absolut normală.

În timpul ăsta, acasă, povestea plății de stat a 75% din salariu – șomaj tehnic – este încă o promisiune neonorată „, mai spune avocatul Liviu Stancu.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3