930 x122 grota rece

abuz in serviciu

UPDATE/ARGEȘ: DOSAR PENAL PENTRU TREI MEDICI CARE AU REFUZAT DETAŞAREA LA ALT SPITAL

UPDATE: Este vorba de un medic neonatolog, un medic specializat în Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și un epidemiolog.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung a fost înregistrat pe data de 30 aprilie 2020 un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Este vorba de „fapte prev. de art. 297 alin. 1 din C. pen. și art. 352 alin. 2 din C. pen., astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 28/2020, constând în aceea că un număr de trei medici de diferite specialități în cadrul unor unități spitalicești de pe raza județului Argeș, contrar Ordinelor Instituției Prefectului Argeș nr. 184/ 03.04.2020 și nr. 189/13.04.2020 prin care s-a dispus, începând cu datele de 6 aprilie 2020 și 14 aprilie 2020, delegarea/detașarea acestui personal medical la unitățile publice stabilite – respectiv Spitalul Municipal Câmpulung, în vederea asigurării asistenței medicale de specialitate la pacienții COVID-19 și COVID-19 cu comorbidități, aceștia nu au dat curs acestui ordin, refuzând prezentarea la unitatea stabilită prin dispozițiile mai sus amintite.

Citiți și: Ședință cu scandal! S-au făcut presiuni

Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăți”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

(Foto descriptiv: Digi 24)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3