Remus Mihalcea

Doctorul Remus Mihalcea: „Vom promova un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii!”

Doctorul Remus Mihalcea (PSD): „Vom promova un proiect de lege pentru sprijinirea familiilor cu copii!”.

Citiți și: „Incompetența guvernanților de dreapta face victime!”

PSD va colabora strâns cu organisme internaționale precum UNICEF, dar și cu cele mai reprezentative organizații din domeniu ale societății civile pentru acest program amplu menit să determine creșterea natalității, anunță deputatul de Argeș al PSD Remus Mihalcea (foto).

„2020 a fost anul în care s-au născut cei mai puțini copii în România, din ultimii 100 de ani. Consecințele sunt pe termen lung, iar dacă nu luăm măsuri, există riscul ca populația țării să scadă până la 15 milioane de locuitori în 2050.

Citiți și: „Domnul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, ce așteaptă?”

PSD inițiază, prin acest prim proiect , un amplu program de combatere a declinului demografic și cheamă alături pe toți cei care, de bună credință, pot contribui, inclusiv partidele politice. Este momentul unui veritabil Pact Național pentru Redresare Demografică.

PREVEDERI ESENȚIALE ALE PROIECTULUI PSD PRIVIND SPRIJINIREA FAMILIILOR CU COPII.

Creșterea alocației pentru copii – Acordarea de urgență a alocației de stat pentru copii la nivelul prevăzut de Ordonanța de urgență nr. 9/2019, respectiv 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani.

Creșterea deducerilor acordate salariaților care au copii – Deduceri consistente, de la 1000 până la 3000 de lei, funcție de numărul de copii, pentru angajații cu salarii mici și medii, de până la 5000 de lei brut. Prin această măsură se asigură creșteri de venituri pentru 85% din salariați. Măsura reduce inechitățile salariale și riscul de sărăcie în rândul familiilor cu mulți copii.

Introducerea unui stimulent educațional pentru copiii din familiile defavorizate – Se acordă tichete sociale în valoare de 1000 de lei, pe lună, pentru copiii cu vârsta între 0 – 3 ani și de 1500 de lei, pe lună, pentru copiii cu vârsta între 3 – 6 ani, familiilor cu venituri lunare mai mici de 1000 de lei/lună/persoană. Acordarea acestui stimulent educațional este condiționată de frecvența regulată la creșă ori grădiniță a copiilor din familiile beneficiare.”, informează Remus Mihalcea.

Fotoliu 1 555×222

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441