930×122 CAPRA 5

carantinare

(UPDATE) PREFECTUL SPUNE CĂ NU SE PUNE PROBLEMA CARANTINĂRII JUDEȚULUI: NU ESTE NICI POSIBILĂ, NICI OPORTUNĂ

UPDATE: Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, îndeamnă argeșenii să fie responsabili să respecte regulile esențiale pentru prevenirea răspândirii coronavirusului: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică și igiena mâinilor.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Prefectul spune că nu se pune problema carantinării județului,

„Carantinarea nu este nici posibilă, nici oportună”, spune Emanuel Soare.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Prefectul precizază că există cazuri de infectări în 91 din cele 102 localități ale Argeșului. Dintre acestea, în 31 de localități există câte un singur caz, cele mai multe înregistrându-se în mediul urban.

“Cu excepția focarelor identificate în ultimele zile, din centrele DGASPC Argeș, cazurile sunt răspândite în tot județul. În acest moment nu se impun noi măsuri restrictive,chiar dacă se discută în spațiul public despre această posibilitate. Nu cred că măsurile suplimentare de izolare sau carantinare ar fi eficiente, în condițiile în care cazurile sunt răspândite peste tot”, precizează prefectul Emanuel Soare.

Știrea inițială:

Într-o conferință de presă susținută astăzi, prefectul județului Argeș a precizat că, deși s-au intensificat acțiunile de control pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, este nevoie de colaborarea cetățenilor și a autorităților locale pentru gestionarea pandemiei de coronavirus.

Declarația vine în contextul în care marți, în județul Argeș s-au înregistrat 93 de noi cazuri de infectări.

“Nu putem controla pandemia fără colaborarea cetățenilor. Nu ne face plăcere să controlăm, să dăm amenzi. În ciuda faptului că avem nouă instituții cu atribuții de control în teren, în fiecare zi constatăm că cetățenii nu respectă regulile. Toate eforturile instituționale sunt în zadar dacă cetățenii nu înțeleg să poarte masca de protecție, să păstreze distanța, chiar și când formează coadă, undeva”, a explicat Emanuel Soare.

„Nu este posibil să nu ai apă potabilă în spațiile comerciale”

Prefectul amintește că este și responsabilitatea autorităților locale să vegheze la respectarea măsurilor de distanțare fizică, să asigure condiții de igienă.

„Nu este posibil să nu ai săpun la toaletă, dezinfectant, să nu ai apă potabilă în spațiile comerciale, precum piețe sau târguri. Nu putem gestiona această pandemie dacă unele autorități sau unii politicieni sabotează deciziile și măsurile impuse de Guvern. Cred că este momentul să facem echipă, nu să boicotăm ce fac alții. Cu toții trebuie să înțelegem că purtatul măștii, păstrarea distanțării fizice și asigurarea igienei sunt măsuri de bază în această perioadă”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3