New Profesional Consult 930 x 122

carantină

VIDEO – PREFECTUL, DESPRE ALTE POSIBILE CARANTINĂRI: TOȚI SUNTEM ÎN PERICOL

Veștile proaste venite odată cu decizia CJSU de carantinare a două comune din Argeș – Bălilești și Dârmănești – nu se opresc aici, pentru că măsuri similare au putea fi luate, cât de curând, și în alte localități din județ.

Citiți și: Noi reguli de intrare în România

„Evaluăm fiecare localitate în parte, cu mare atenție.  În perioada următoare vor mai fi și alte localități în aceeași situație. Măsurile trebuie luate cu cap, progresiv, pentru a-și produce efectul”, a precizat,  prefectul de Argeș, Emanuel Soare, sâmbătă, cu puțin timp înainte de a ajunge la Dârmănești, unde a explicat că toți suntem în pericol și că mai multe localități, în special 4, sunt în evaluare pentru a intra în aceeași procedură (VIDEO).

Citiți și: Hotărâre CJSU Argeș. Alte localități intră în carantină

„Indicele pentru aceste localități a depășit pragul de alertă”

Amintim că vineri seara, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit într-o ședință extraordinară în care conducerea DSP Argeș a cerut carantinarea a două comune, începând cu 1 august 2020: Bălilești și Dârmănești.

„Ținând cont de hotătârea nr 27 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, emisă la propunerea DSP Argeș nr 20113/31.07.2020, în baza evaluării epidemiologice avizată de către INSP, prin care se constată că răspândirea comunitară nu poate fi controlată prin alte metode, iar numărul persoanelor infectate este peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinele prin care se instituie carantina zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 01.08.2020, ora 01.00, pentru comunele Bălilești și Dârmănești”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Argeș, transmis astăzi.

Prefectul explică de ce au fost alese pentru carantinare cele două localități:

„20 la Bălilești, 12 la Dărmănești, cazuri active în ultimele două săptămâni. Indicele pentru aceste localități a depășit pragul de alertă. Bălilești are incidenta la 1000 de locuitori de 5.4. Nivelul de alertă la care se poate carantina este 3″.

 

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90