New Profesional Consult 930 x 122

anca alexandrescu

DOCTORIȚA ANCA ALEXANDRESCU A FOST ELIBERATĂ

Doctorița Anca Alexandrescu a fost eliberată. Anca Alexandrescu a fost eliberată după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis ieri, 8 octombrie 2019, „în principiu cererea de recurs în casaţie”.

Citiți și: Poliția avertizează: Nouă metodă de înșelăciune! Oameni păgubiți cu mii de euro

Anca Alexandrescu, fostă șefă a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, a fost arestată în luna mai a acestui an, în baza unei hotărâri emise de Judecătoria Pitești (detalii, AICI) și menținută ulterior de Curtea de Apel Pitești.

Medicul fusese condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri  sub semnătură privată și înșelăciune. La momentul respectiv, Alexandrescu, medic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Pitești, s-a prezentat singură la sediul Poliției pentru demararea procedurilor de încarcerare.

Citiți și: Atenție! O nouă metodă de înșelăciune!

Iată decizia Înaltei Curți:

„Admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpata Alexandrescu Anca Elena împotriva deciziei penale nr. 467/A din 15 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie pronunţată în dosarul nr. 14298/280/2016. Conform dispoziţiilor art. 441 din Codul de procedură penală, dispune suspendarea executării deciziei penale nr. 467/A din data de 15 mai 2019 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie pronunţată în dosarul nr. 14298/280/2016 în parte în ce o priveşte pe recurenta Alexandrescu Anca Elena, până la soluţionarea pe fond a recursului în casaţie.

Conform art. 441, alin. 1, cu referire la art. 215, alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală, pe perioada suspendării hotărârii recurenta inculpată Alexandrescu Anca Elena trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia municipiului Piteşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată; d) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată.

În temeiul art. 441, alin. 2 din Codul de procedură penală, atrage atenţia recurentei inculpate Alexandrescu Anca Elena că în caz de nerespectare a obligaţiilor impuse se va revoca măsura suspendării şi se va relua executarea pedepsei. Conform art. 441, alin. 3 din Codul de procedură penală, dispune informarea instanţei de executare pentru aducerea la îndeplinire a dispoziţiilor de suspendare a executării hotărârii şi pentru supravegherea respectării obligaţiilor impuse.

Trimite cauza completului C7, în vederea judecării recursului în casaţie. Fixează termen la data de 5 noiembrie 2019, pentru când se citează recurenta inculpată Alexandrescu Anca Elena şi intimata parte civilă Casa de Asigurări de Sănătate Argeş. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 8 octombrie 2019”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3