Donaris 930 x 122

hidrocentrala

SINDICAT: PERICOL LA VIDRARU

Sindicat: Pericol la Vidraru. Amânarea licitaţiei pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru pune în pericol întreaga Vale a Argeşului, avertizează reprezentanţii sindicatului Hidrosind.

Citiți și: 188 milioane € pentru Vidraru

Intervievaţi de PRO TV, sindicaliștii atenționează că actualele echipamente sunt vechi şi nu mai prezintă siguranţă.

Simulări ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeş arată că în cazul în care barajul Vidraru, unul dintre cele mai mari din ţară, ar ceda, unda de viitură ar ajunge în Piteşti în scurt timp şi ar avea în Piaţa „Vasile Milea” o înălţime de o jumătate de metru.

Citiți și: Contract uriaș pentru Hidrocentrala Vidraru!

Pe de altă parte, în emisiunea „România te iubesc”, de la acelaşi post de televiziune, Remus Borza, fost administrator special al Hidroelectrica, a acuzat că licitaţia a fost amânată deoarece nu s-ar fi dorit ca lucrările de retehnologizare să coste doar 82.000.000 de euro, ci peste 120.000.000 de euro, astfel încât să fie satisfăcute „căpuşele” din jurul Hidroelectrica, acestea având contacte directe în toate partidele.

Recent, conducerea Hidroelectrica a anunţat că va relua licitaţia pentru retehnologizarea centralei Vidraru în cadrul unui mega-proiect. Deși au existat oferte de la firme interesate din întreaga lume, licitația inițială a fost anulată. Motivul invocat oficial: ofertele nu ar fi fost conforme cu caietul de sarcini (amănunte, AICI).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90