New Profesional Consult 930 x 122

arme

DECIZIE DUPĂ CRIME: PĂDURARII VOR FI ÎNARMAȚI

Decizie după crime: Pădurarii vor fi înarmați. Astăzi, cu unanimitate de voturi, Camera Deputaților (for decizional în acest caz) a stabilit ca pădurarii să fie dotați cu armament de serviciu, letal sau neletal.

Citiți și: Argeș. Pădurari prinși în flagrant în timp ce tăiau și furau arbori

„În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de pază a fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor”, se precizează în proiectul adoptat astăzi de deputați și care va ajunge la președintele țării pentru promulgare.

Parlamentarii au luat această hotărâre ca urmare a creșterii numărului de cazuri de agresiune din partea hoților de lemne împotriva pădurarilor, soldate cu rănirea angajaților Romsilva care asigură paza fondului forestier sau chiar, în unele situații, cu moartea acestora.

Citiți și: A plecat de la CJ Argeș! Declarații EXCLUSIVE de la protagonist

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90