930×122 CAPRA 5

Carlas Dreams

BANI ARUNCAȚI PE APA SÂMBETEI. ÎN PITEȘTI, ZERO INVESTIȚII MAJORE

Bani aruncați pe Apa Sâmbetei. În Pitești, zero investiții majore. Am prezentat, cu diferite ocazii, câți bani publici alocă Primăria pentru anumite evenimente care au loc în Pitești.

Citiți și: De astăzi încep oficial Zilele Municipiului Pitești!

Nu mai puțin de 133.000 de euro a cheltuit Primăria, prin intermediul Centrului Cultural Pitești, pentru 4 spectacole, în mai puțin de 1 an de zile (subiectul, pe larg, AICI).

Ciudat este și modul în care au fost alocați banii. În timp ce pentru spectacolul susținut doar de Carla’s Dreams municipalitatea a achitat aproximativ 33.000 de euro (amănunte, AICI), pentru toate concertele de Zilele municipiului Pitești s-au cheltuit circa 40.000 de euro (detalii, AICI). Asta în condițiile în care, de Zilele orașului, pentru 40.000 de euro au concertat Smiley, Randi, Feli&Band și Dinu Iancu Sălăjeanu.

Citiți și: Video: Alt supermarket lânga casa fostului primar Ionică. Va fi gata anul acesta!

Din modul în care municipalitatea a dat banii reiese că trupa Carla’s Dreams ar avea un onorariu aproape egal cu al tuturor celorlalți 4 artiști consacrați. În astfel de condiții, se impune o simplă întrebare: toți acești bani au ajuns sau nu la artiștii care au concertat în Pitești? Nu pare ciudat ca un singur artist (trupă) să primească 33.000 de euro, iar alți 4 să fie plătiți cu aproximativ 40.000 de euro? Cam suspect, nu credeți?

De când ePitești prezintă sumele pe care municipalitatea le-a cheltuit pentru concerte, sume mai mici sau mai mari, NIMENI din Primărie nu a ieșit cu un punct de vedere oficial cu privire la aceste aspecte. A încercat primarul Cornel Ionică să ne contrazică la o ședință de Consiliu Local, însă neconvingător (detalii, AICI).

Mai mult, și Primăria, și Centrul Cultural Pitești au băgat capul în nisip atunci când le-am cerut OFICIAL, prin intermediul legii 544/2001, să ne precizeze cât au costat respectivele spectacole. ”Sumele sunt confidențiale” – ni s-a răspuns. Serios? Este confidențial să informați cât cheltuiți din banii publici?

Pe de altă parte, de ce se folosește o singură firmă ”de apartament” pentru încheierea acestor contracte (amănunte, AICI)?

Așteptăm în continuare ca primarul Cornel Ionică să explice cum municipalitatea a cheltuit zeci de mii de euro din banii publici, din banii piteștenilor, pe câteva ore de concert.

Avem străzi proaste, canalizare care nu face față unei ploi torențiale, mizerie, trafic rutier infernal, comerț stradal ca la bâlci și construcții alandala și lipsesc parcurile industriale sau un spital municipal. Să rememorăm: AICI, AICI, AICI, dar și AICI. În timp ce în Pitești lipsesc investițiile majore, Primăria lui Ionică organizează concerte pe sume enorme și alocă sute de mii de euro pentru modernizarea unei săli de ședințe (detalii, AICI).

Domnule Ionică, nu cumva pălăria de primar este prea mare pentru dumneavoastră?

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3