EcoMoto 930×122

oltchim

arpechim_ansamblu

FOST DIRECTOR DE LA DIVIZIA PETROCHIMICĂ BRADU, DAT ÎN JUDECATĂ PENTRU 500.000.000 DE EURO!

Consorţiul administratorilor judiciari ai Oltchim, Rominsolv şi BDO Business Restructuring, a înaintat Tribunalului Vâlcea o acţiune în răspundere asupra fostului preşedinte-director al combinatului, Constantin Roibu, şi a unor colaboratori ai acestuia, printre care şi Daniel Mihăescu, fost director la Divizia Petrochimică Bradu (de lângă Piteşti).

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Acestora li se solicită în instanţă despăgubiri de 500.000.000 de euro! Cererea de tragere la răspundere a fostei conduceri a societăţii a fost făcută ca urmare a depistării, în raportul asupra insolvenţei şi în raportul Curţii de Conturi, ambele din 2013, a următoarelor fapte culpabile: „folosirea bunurilor societăţii în interes propriu sau în interesul altei persoane […], dispunerea în interes personal a continuării activităţii care duce la încetarea de plăţi, folosirea mijloacelor ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi.”

Constatin Roibu a fost director al Oltchim din 1991 până în 2012, perioadă în care combinatul a acumulat datorii de 700.000.000 de euro. De asemenea, între 2009 și 2012 combinatul a înregistrat pierderi anuale de 100.000.000 de euro. Oltchim este în proces de privatizare, privatizare al cărei nou termen este 6 iunie. Statul vrea să vândă la pachet Oltchim şi rafinăria Arpechim, după ce aceasta din urmă va fi preluată de la Petrom. La această oră de Oltchim sunt interesate un consorţiu chinez şi SIF Transilvania.

Citiți și: DIVIZIA PETROCHIMICĂ BRADU, LA VÂNZARE

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3