Donaris 930 x 122

codrut matei

CODRUȚ MATEI: „SUNT ATRAS DE IDEEA PROMOVĂRII TRADIȚIILOR ROMÂNEȘTI”

În vârstă de 25 de ani, este președinte al tinerilor conservatori argeșeni și secretar general al TC la nivel național. Într-un interviu pentru ePitești, Codruț Matei vorbește despre motivele care l-au determinat să intre în politică acum 9 ani și despre experiența acumulată în acest domeniu.

Citiți și: Argeș. La un pas de nenorocire, în Bascov: A căzut o „namilă” de copac pe gardul locuinței

Matei spune că prioritară pentru el este promovarea tradițiilor românești.

„Am intrat în politică la 16 ani, din convingere”

Citiți și: CODRUȚ MATEI: „NU MĂ DERANJEAZĂ CĂ INIȚIATIVA MEA A FOST PRELUATĂ, CI MĂ BUCURĂ CĂ REZULTATUL ACESTEIA ÎI VA MULȚUMI PE CETĂȚENI”

Ce studii ai?                                                                                                      

-Am absolvit Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea de Stat din Pitesti și apoi Managementul Instituțiilor Europene la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Când ți-ai început cariera politică?

Am intrat în politică în anul 2005, la vârsta de 16 ani, din convingere, fiind și atunci și acum atras de filonul naționalist și de ideea promovării tradițiilor românești în rândul românilor, în detrimentul importurilor culturale de la străini.

Cum este ca președinte al Tineretului Conservator Argeș și ca secretar general al TC la nivel național?

-Sunt două funcții care mă obligă, dar care mă și onorează, având numeroase responsabilități, atât din punct de vedere organizatoric, cât și al imaginii partidului… Sigur că mă simt mândru că organizația din care fac parte a reușit să se dezvolte atât de bine, lucru la care am contribuit și eu, încât să fim apreciați de colegii din organizațiile din țară, care m-au considerat potrivit pentru funcția de secretar general. Această activitate implică foarte mult timp și foarte multe deplasări în țară, dar și întocmirea de situații și centralizări, însă mă atrage și fac acest lucru cu plăcere.

„Schimbarea poate veni prin implicarea în masă a tinerilor”

Ce așteptări ai pentru viitor? 

-Se zice că e bine să te aștepți la mai puțin ca să nu ai dezamăgiri. E în regulă și să îți dorești mai mult de la tine pentru a te putea motiva suficient de mult ca să obții ceea ce te mulțumește. Îmi doresc să continui să mă implic în viața politică și socială, atât locală, cât și națională, pentru că sunt de părere că schimbarea se poate face cu adevărat numai prin implicare și nu doar așteptând ca ceilalți să schimbe ceva pentru noi, fiind sau nu mulțumiți de ceea ce ni se oferă, și cred cu tărie că schimbarea poate veni prin implicarea în masă a tinerilor.

Cât de mult ai muncit ca să ajungi până aici? 

Am muncit foarte mult, însă când muncești ceva cu drag și pentru un lucru în care crezi lucrurile par mult mai simple. Îmi place să cred că nu mi-am pierdut timpul și că, de fapt, l-am câștigat. Am câștigat experiența de a organiza foarte multe activități, de a vorbi deschis în fața mulțimii, am câștigat prieteni și parteneri și chiar pot spune că mi-am câștigat respectul față de sine și al celor din jur modelându-mi personalitatea după oamenii care mi-au oferit șansa de a mă dezvolta.

Cum sunt oamenii cu care interacționezi zilnic și care muncesc alături de tine? 

Muncesc alături de oameni din toate categoriile sociale. Îmi place să lucrez cu oamenii și viața politică m-a învățat să îi înțeleg pe toți cei cu care interacționez. Am avut grijă ca întotdeauna să colaborez în activitățile mele cu oameni care au viziune apropiată de a mea, pentru că mi-a fost mult mai ușor să ne înțelegem unii pe alții, iar rezultatele s-au văzut. Nu am încercat să stau aproape de cineva care nu se ghida după aceeași scară de valori ca și mine, însă nici nu am respins din capul locului colaborarea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90