NOR CURIER 930X122

bogdan ivan

GABRIEL STOIAN, FOSTUL SUBPREFECT DE ARGEȘ, ACUZĂ: ”M-AU LOVIT MIȘELEȘTE”

Gabriel Stoian, fostul subprefect de Argeș, acuză: ”M-au lovit mișelește”. După cum am anunțat, Gabriel Stoian a fost înlocuit în postul de subprefect al Argeșului de Adrian Bughiu (detalii, AICI).

Citiți și: B. Ivan: PRO România, partid de opoziție sau unul căruia îi plac partidele la putere?

Stoian fusese susținut pentru această funcție de ALDE. Schimbarea sa a provocat scandal în partid, Simona Negoiță, soția acestuia și președintă a femeilor din ALDE Argeș, hotărând să demisioneze din formațiunea condusă în județ de Simona Brătulescu (amănunte, AICI).

Ulterior înlocuirii sale, Gabriel Stoian a făcut o serie de declarații despre modul în care a fost schimbat din funcție, susținând că ”a fost lovit mișelește” de către cei din ALDE, potrivit ziarului gherilaurbană.ro.

Citiți și: Consilierul județean Argeș, Bogdan Ivan, alături de Felix Goldbach 

Conform sursei citate, Stoian ar susține că ar fi fost schimbat din cauza directorului Agenției de Mediu Argeș, Cristina Surdu. El mai spune că Simona Brătulescu, președinta ALDE Argeș și vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, i-ar fi confirmat că directoarea de la Mediu s-ar fi plâns la ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu (care a venit recent în Pitești cu ocazia Simfoniei Lalelelor). Motivul? Potrivit gherilaurbană.ro, Gabriel Stoian ar fi criticat-o în legătură cu scandalului deşeurilor din orașul Ştefăneşti.

Într-un material publicat de Gherila, sunt redate mai multe replici dintr-o conversație pe care fostul subprefect ar fi avut-o cu Simona Brătulescu. Toate replicile îi aparțin, potrivit sursei citate, fostului subprefect, întrebările sau reacțiile șefei ALDE nefiind redate:

-”Da. Ai reacționat suficient. Cred că reacția ta este suficientă. Ce poți să-mi faci mai mult? Să mă trimiți în afara țării sau ce? Ți-a ieșit, m-ai destituit!”

-”M-a deranjat modalitatea mârșavă prin care m-ați destituit.”

-”Prietenește? Simona, nu prietenește trebuia să vorbim înainte? Noi doi trebuia să avem discuția asta înainte de data de ieri (n.r. – marți, 24 aprilie 2018), când a apărut destituirea mea. Dacă noi doi vorbeam ca niște prieteni, ca niște colegi, și așa mi se părea firesc, puteam discuta orice. Acum nu știu ce mai putem repara, iar chestia că eu, vezi Doamne!, am vorbit, am criticat-o într-o conferință de presă pe Surdu (n.r. – Cristina Surdu, directoarea Agenției de Mediu Argeș) și că Surdu este prietenă cu doamna Gavrilescu și că doamna Gavrilescu s-a supărat și a luat această măsură este total falsă.”

– ”Și pentru că Surdu i-a spus Grațielei că eu am certat-o, pentru că am considerat că ea a făcut niște erori și că i-am cerut niște situații, doamna Grațiela a luat măsura destiturii unui subprefect? Am vorbit cu Robert (n.r. – Tudorache), mi-a spus că nu știe nimic, am vorbit cu Gerea, mi-a spus același lucru. Erau toți oripilați de măsura luată și mi-au spus că nu știu nimic. Și i-am întrebat: atunci cine știe? Mi-au spus că Simona. Ai fost singura persoană nominalizată că ai cunoaște acest lucru. Eu ce să înțeleg?”

-”Nu ți se pare că nu meritam treaba asta? Sunt la o vârstă, am un număr de ani de activitate, m-am implicat atât de mult și pentru orgoliul meu profesional, și pentru voi, cei care m-ați susținut. Și acum, ce-mi faceți? Veniți mișeleste și mă loviți! Credeți că meritam, Simona?”, scrie gherilaurbană.ro. Mai multe declarații, AICI.

În alt material al publicației menționate apar informații potrivit cărora Simona Brătulescu i-ar fi propus lui Gabriel Stoian să candideze pentru Camera Deputaților.

”Acum şapte-opt luni, Simona Brătulescu mi-a propus să participăm la alegerile parlamentare, ea pe poziţia 1 la Camera Deputaţilor, iar eu numărul 2. Am întrebat ce fac ceilalţi. Gerea, Tudorache etc. În fine, au fost relaţii tensionate între ea şi Tudorache. S-a încercat de mai multe ori schimbarea lui Tudorache, dar nu s-a reuşit. Tudorache are o poziţie bună la Bucureşti. Mă rog, asta a fost discuţia. Nu are nimeni garanţia că ALDE va ajunge la un procent de…, încât eu, Gabriel Stoian, să prind un loc de deputat. Asta o dată. Doi, treaba asta despre candidatură trebuia să o discute cu mine înainte de demitere.

Simona mi-a spus să încep să muncesc alături de ei, de ALDE, pentru partid. Chiar mă credeţi pe mine în stare să umblu pe uliţele satului argeşean cerând voturi la oameni, ca să fiu ales la parlamentare? Chiar mă vedeţi pe mine împărţind găleţi şi sticle cu ulei? M-am dezumanizat, am luat-o razna? Oi avea eu o vârstă… Ce să fac? Să las pensionarii la uşă să mă duc la Cuca Măcăii să-mi fac publicitate, să-mi arăt muşchii? La urmă să-mi spună că am făcut prost, că pliantele au fost prea subţiri, că nu am avut cont de Facebook şi că de aia nu am ieşit deputat?”, a declarat Stoian pentru Gherila.

Înlocuirea lui Gabriel Stoian a fost comentată și de liderul Pro România Argeș, Bogdan Ivan (foto): ”ALDE Argeș urmează politica pe care Liviu Dragnea a impus-o în PSD, politica pumnului în gură, cine mișcă, mișcă, dar e mort. Și la ALDE Argeș, oamenii de valoare care se implică în bunul mers al societății sunt îndepărtați cu o rapiditate extraordinară, astfel încât să nu afecteze jocurile din spate.”

Președintele Pro România Argeș adaugă: ”Regret ceea ce i s-a întâmplat lui Gabriel Stoian, un om care a demonstrat multe de-a lungul timpului în activitatea sa adminsitrativă. Și mie mi s-a întâmplat același lucru, și eu am fost dat afară din ALDE fără să știu sau fără să fiu atenționat (n.r. – amănunte, AICI).

Am înțeles că activitatea dânsului în calitate de înalt funcționar public este ireproșabilă. De asemenea, din presa argeșeană înțeleg că i-ar fi fost propusă o activitate politică. Cum să facă un înalt funcționar public politică? Sigur, pentru cei din ALDE Argeș nu există nicio regulă în afară de regula pumnului în gură… Cine nu face ca noi este împotriva noastră! Stau și mă întreb ce se va întâmpla cu oamenii de rând care nu vor fi de acord cu ALDE, vor fi dați afară din țară?”

Liderul Pro România Argeș transmite și că ”mai mulți colegi din partid mi-au spus că au fost sunați de Adrian Bughiu și invitați la o discuție politică alături de el și de Simona Brătulescu. Sper să nu fie adevărat! Sper că Adrian Bughiu, noul subprefect al Argeșului, nu se află într-o funcție publică pentru a face politică. Adrian Bugiu se află acum într-o funcție de înalt funcționar public, în care NU ARE VOIE SĂ FACĂ POLITICĂ.”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90