EcoMoto 930×122

corin boian

sursa poza: Gazeta de Cluj.ro

CORIN BOIAN: NU CRED CĂ AM AVUT COVID-19. AU IROSIT MEDICAMENTELE PE MINE

Noi mărturii uluitoare ale omului de afaceri piteștean Corin Boian, la o săptăpână de la externarea sa din Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență – Pitești, acolo unde a fost tratat ca pacient COVID-19.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Coșmarul său, început pe 16 martie 2020, când a realizat că este suspect de infectare cu noul coronavirus, după ce a aflat din presă că una dintre persoanele cu care intrase în contact, pe data de 10 martie, fusese confirmată pozitiv (coșmar aplatizat după ce testul din ziua a șasea de la contact – 16 martie – a ieșit NEGATIV), a continuat după ce următorul test efectuat în ziua a 12-a de la contact, pe 22 martie, a avut rezultat POZITIV.

A urmat, așa cum ePitești a relatat, preluarea sa cu izoleta și internarea în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean (fostul spital „Bălcescu”), unde a rămas până la începutul acestei luni. Corin Boian este, de o săptămână, acasă.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

„Mă simt ok, n-am nimic. M-am externat pe 1 aprilie, după două teste cu rezultate negative primite pe 29 și 30 martie. Eu, unul, nu cred că am avut COVID-19. Medical, conform unuia dintre teste, rezultă că am fost bolnav. Cred totuși că n-am fost, că a fost greșit testul din data de 22. Adică a fost o eroare. Mi-e greu să cred că m-am infectat, dacă pentru 16 martie rezultatul fusese negativ. După 16, am fost în izolare, deci nu prea aveam risc, așa că nu-mi rămâne decât să cred că testul din 22 martie a fost o eroare”, mărturisește pentru ePitești Corin Boian.

„Chiar dacă aș fi fost bolnav, m-au internat degeaba, pentru că eu eram asimptomatic”

Omul de afaceri consideră că spitalul a irosit medicamente, hrană, materiale și resurse umane internându-l, deși protocolul la momentul preluării sale indica (pentru cazul său – unul asimpomatic) tratarea pacientului la domiciliu. De precizat că infestarea sa cu noul coronavirus a fost indicată de un rezultat primit în ziua schimbării protocolului de testare COVID-19.

Iată ce se arată în protocolul oficial de tratament din 23 martie:

„Cred că cea mai mare problemă a lor este capacitatea de a manageria situația. Oamenii nu știu să pună în aplicare protocoalele. Noi avem un protocol care spune că cei asimptomatici trebuie să fie tratați acasă, eventual doar cu Paracetamol. Confuzia se face tocmai pentru că la nivel de carantină se contrazice ceea ce apare în protocol. Nu poți să spui, ca specialist, că protocolul e aleatoriu, că dacă m-au internat pe protocolul vechi, trebuie să mă trateze tot pe protocolul vechi și nu după protocolul nou, care se prezumă că-l îmbunătățește pe cel vechi.

Chiar dacă aș fi fost bolnav, m-au internat degeaba, pentru că eu eram asimptomatic. Trebuia să rămân la domiciliu și să fiu tratat cel mult cu Paracetamol, așa cum scrie în protocol. Au irosit Kaletra și alte medicamente pe mine”, mai declară pentru ePitești Corin Boian.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90