NOR CURIER 930X122

covid-19

FOTO/PITEȘTI: IMAGINI DE LA PRIMA DONARE DE PLASMĂ PENTRU TRATAREA PACIENȚILOR COVID-19

Argeșenii vindecați de COVID-19 dau dovadă de altruism, implicare și empatie.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

Trei persoane au răspuns astăzi apelurilor făcute de autorități și au donat plasmă umană, care va fi folosită la tratarea pacienților COVID, cu ajutorul aparatului de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești.

Așa cum v-am informat anterior, doi dintre ei erau programați, fiind declarați eligibili. Li s-a alăturat însă o doamnă asistent medical, din Pitești, care a venit pentru verificări. Ea a fost declarată eligibilă, a fost programată pe loc și i s-a recoltat plasmă.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Încă un argeșean, care nu a putut dona plasmă, a donat totuși sânge. Din acesta se va extrage plasma umană, folosită la tratamentul inovator al bolnavilor de coronavirus”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

Donatorii de azi sunt din Pitești și comuna Coșești.

Persoanele vindecate de COVID-19 sunt încurajate să doneze plasmă, cu ajutorul aparatului de plasmafereză, instalat la Pitești în urmă cu două săptămâni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3