New Profesional Consult 930 x 122

sorin apostoliceanu

Exclusiv. Proces câștigat! Apostoliceanu trebuie să primească 10 000 € de la un ziarist

Sorin Apostoliceanu demonstrează că jurnaliștii nu pot scrie orice și oricum! A câștigat procesul cu un ziarist din Pitești.

Citiți și: Politician cunoscut, despre ePitești: „Au cele mai multe vizualizări, deci se poate!”

DECIZIE DEFINITIVĂ

Magistrații Judecătoriei Pitești i-au dat în această lună câștig de cauză consilierului local al PNL Pitești, Sorin Apostoliceanu, în procesul pe care l-a intentat împotriva unui jurnalist din Pitești și firmei acestuia, jurnalist care din luna mai a anului 2020 și până în prezent a derulat o campanie defăimătoare la adresa fostului viceprimar al Piteștiului.

Materialele defăimătoare – care includ atacuri la persoană, la familie și jigniri greu de reprodus – s-au întețit după ce Sorin Apostoliceanu a anunțat că va candida la funcția de primar al municipiului Pitești din partea PNL.

Citiți și: EXCLUSIV/Pitești. Patronul de la Rehoma, de neoprit! Decizie cu tupeu pentru a construi în Pădurea Trivale

PROBE CLARE ȘI CONCRETE

Sorin Apostoliceanu a adus în instanță probe de pe site-ul respectivului jurnalist, dar și de pe contul de Facebook al acestuia, acolo unde a publicat periodic articole și luări de poziție denigratoare la adresa consilierului local al PNL Pitești.

DESPĂGUBIRI MATERIALE ȘI CIVILE

Prin acțiunea intentată în instanță, Sorin Apostoliceanu a cerut obligarea părții pârâte să nu mai publice articole denigratoare la adresa sa și a familiei sale, să publice pe cheltuiala sa hotărârea judecătorească într-un ziar cu acoperire națională și pe un site local, precum și plata a 100.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile pentru prejudiciul moral cauzat.


Analizând probele la dosar, instanța i-a dat câștig de cauză DEFINITIV ȘI IREVOCABIL lui Apostoliceanu. Hotărârea magistraților care au judecat cauza a fost următoarea:

”Obligă pârâții, în solidar (jurnalistul și firma acestuia), la plata către reclamant a sumei de 50.000 de lei (10 000 de euro la un curs de 1 euro = 5 lei) cu titlu de daune morale. Obligă pârâții, în solidar, să înlăture toate materialele denigratoare îndreptate împotriva reclamantului și publicate pe pagina de Facebook a pârâților și pe pagina de internet.

Obligă pârâții, în solidar, să publice dispozitivul hotărârii de admitere în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă într-un ziar de acoperire națională.

Obligă pârâții, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 3.140 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat și taxă judiciară de timbru aferentă capetelor de cerere admise.”

DECLARAȚII ÎN EXCLUSIVITATE ALE LUI SORIN APOSTOLICEANU

Am luat legătura cu Apostoliceanu pentru un punct de vedere, acesta declarându-ne în exclusivitate:

Cred că era o sentință previzibilă, faptele erau mai mult decât evidente.

Sunt foarte mulți așa-zisi ziariști care au contracte cu toate instituțiile administrației publice locale, cu clauze de confidențialitate, și care au drept unic scop să jignească și să discrediteze oamenii politici și familiile acestora.

Din păcate, sunt finanțați de reprezentanți ai tuturor partidelor și acționează la comanda acestora. Însă justiția va face cu siguranță dreptate. Data viitoare voi face plângere penală, dar să sperăm că nu va mai fi cazul!

Acești pseudo – ziariști aruncă în derizoriu munca adevăraților ziariști, cu studii în domeniu, care fac muncă de teren și de investigație, care consumă resurse și care nu mai sunt recompensați pe măsura rezultatelor, a vizualizărilor efective sau a numărului de exemplare tipărite

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Un cetatean spune:

    A trebuit sa caut eu pe site-ul judecatoriei ca sa aflu despre cine e vorba (ca voi nu sunteti in stare, sau nu vreti), si am gasit pe un oarecare Sergiu Barbu, care are un site despre care nu cred ca a auzit multa lume. Nu vreau sa comentez o decizie a justitiei, dar ma uit si eu la declaratia data de acest Sorin Apostoliceanu care se erijeaza in mare aparator al ziaristilor „corecti”. Ce zice el? Ca exista „asa-zisi ziaristi care au contracte cu administratiile, cu clauze de confidentialitate”. Doar faptul ca stii asa ceva si nu duci lista „confidentialilor” la politie te face si pe tine complice. Nu exista „confidential” cand sunt implicati bani publici, cine a trecut o asemenea clauza in contract incalca legea. Bine ar fi sa publice cineva lista asta, sa vedem si noi cine ne sunt „ziaristii” din Arges. Dar de, ca si in politica, aici intervine spiritul de conservare al celor care se simt „un pic” cu musca pe caciula…

  • Cetatean spune:

    Nu este definitiva!
    Cu apel în 30 de zile de la comunicare!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90