EcoMoto 930×122

dopplemayr

PREGĂTIȚI SCHIURILE! PRIMA PÂRTIE DE LA MOLIVIȘU AR PUTEA FI GATA LA IARNĂ!

La conferinţa de presă de astăzi a Consiliului Judeţean Argeș au participat atât membrii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Molivişu, cât şi reprezentanţi ai constructorului italian Bora Industrial şi ai firmei austriece Doppelmayr, firma care va livra telegondola pentru viitoarea staţiune de la Molivişu, din comuna Arefu. Invitații au anunțat că lucrările au reînceput și că este posibil ca la iarnă să putem schia pe prima pârtie din staţiunea Molivişu.

Citiți și: Elevii se întorc din vacanţă pentru a intra în minivacanţă!

Constantin Dârzan, managerul de proiect, a declarat că lucrările au fost reluate după mai multe luni de pauză cauzată de lipsa finanţării. Consiliul Judeţean a alocat cota sa de contribuţie, fondurile europene sunt disponibile (dar proiectul trebuie să fie gata până pe 31 decembrie 2015 pentru a putea fi atrase), iar comunităţile locale Cicăneşti, Arefu şi Brăduleţ (părţi în proiect) par să fi rezolvat problema cotei lor de finanțare. Banii vor veni dintr-un contract de credit cu Eximbank, bancă de stat, iar contractul ar urma să fie semnat pe 1 noiembrie. Este vorba de 22.000.000 de lei pentru comuna Arefu, de 1.500.000 de lei pentru Brăduleţ şi de 550.000 de lei pentru Cicăneşti.

„Noi vrem să nu avem emoţii şi să terminăm proiectul până în octombrie 2015. Sunt premise ca la iarnă să avem gata prima pârtie de schi la Molivişu, iar până vor fi montate la anul instalaţiile de transport (se lucrează deja la fundaţia pentru telegondolă) vom închiria o instalaţie de telescaun. Se lucrează şi la prizele de apă care vor asigura alimentarea tunurilor de zăpadă şi utilităţile, iar drumul de acces a fost dublat în lăţime. S-a reuşit, în sfârşit, şi defrişarea pădurii pentru prima pârtie. Proiectul are o întârziere de şase luni deoarece Guvernul a întârziat cu hotărârea care permite defrişarea, dar vom recupera şi ne vom încadra în termenele stabilite.”, a precizat Dârzan.

Citiți și: Petiție pentru o pârtie de schi la Molivișu

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90