EcoMoto 930×122

certificat fiscal

Un piteștean vrea să dea în judecată Primăria. Ce îi răspunde instituția

Un piteștean vrea să dea în judecată Primăria. Ce îi răspunde instituția

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Ieri, într-un articol publicat de redacția noastră vă prezentam situația unui piteștean care este decis să dea Primăria Pitești în judecată din cauza faptului că instituția refuză să-i elibereze un certificat de atestare fiscală pentru a-și vinde autoturismul, pe motiv că are datorii la bugetul local al orașului.

Reamintim că solicitarea eliberării acestui document a fost făcută în numele societăți care aparține bărbatului, firmă ce ar deține debite din impozit pe clădire, pe care acesta le-a și contestat.

Citiți și: S-a anunțat! Transport gratuit cu autobuzele Publitrans

Astfel, bărbatul susține faptul că autoritățile piteștene ar fi trebuit să-i elibereze certificatul fiscal deoarece creanțele nu au legătură cu mașina pe care vrea să o vândă.

Pentru a obține o părere avizată despre această situație, ePitești a luat legătura cu avocatul Cristina Lețu.

Puteți re (citi) mai multe detalii despre acest subiect în articolul publicat de ePitești, AICI: – Pitești. Primăria refuză eliberarea unui act, condiționând plata unor datorii la buget. – 

Un piteștean vrea să dea în judecată Primăria. Ce îi răspunde instituția

Cum argumentează Primăria Pitești

Ca urmare a acestui subiect prezentat de publicația noastră, Primăria Pitești a venit cu precizări oficiale:

,,Cu privire la articolul apărut pe [ePitesti.ro] facem următoarele precizări:

La data de 18.07.2023 contribuabilul s-a prezentat la ghișeu solicitând un certificat de atestare fiscală în vederea înstrăinării unui mijloc de transport.

I s-a adus la cunoștință că în evidența fiscală figurează cu debite neachitate reprezentând impozit pe clădiri și majorări de întârziere aferente, precum și impozit pe mijloace de transport datorat pentru anul 2023, pentru bunul ce se înstrăinează (impozit aferent termenului II de plată).

Articolele invocate în adresa de răspuns sunt corecte și se aplică la înstrăinarea bunurilor.

Codul de procedură fiscală , cu modificările și completările ulterioare, prevede pentru înstrăinarea bunurilor îndeplinirea cumulativă a două cerințe:

 – achitarea tuturor obligațiilor de plată datorate bugetului local al unității administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează;

 – achitarea impozitului datorat pentru bunul ce se înstrăinează, pentru anul în care se înstrăinează bunul.”, transmite instituția, oficial, pentru ePitești.

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

2 comentarii

  • Anonim spune:

    Mda, dupa creierul acelui cetatean nemultumit, toate miile de pitesteni care au respectat pana acum legea respectiva sunt niste idioti, iar el este singurul destept. E ca si cum un individ vrea sa isi vanda apartamentul care are datorii imense la intretinere si utilitati, dar are pretentia sa nu achite acele datorii sau ca din pretul de piata al apartamentului sa nu se scada acele datorii. Cum se zice pe la noi, unii cred ca s-a intalnit hotul cu prostul…

  • Sandu Manuela spune:

    La mine este tocmai invers ,am impozitul și taxele plătite la zi și Primăria Pitești refuză fără motiv întemeiat să îmi înscrie terenul la registrul agricol, in baza titlului de proprietate

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3