EcoMoto 930×122

spitalul judetean

ARGEȘ: 115 CADRE MEDICALE, TESTATE VINERI PENTRU DEPISTAREA CORONAVIRUSULUI

Vineri, 10.04.2020, au fost recoltate probe de la 115 medici, asistente și infirmiere de la Spitalul Județean Argeș pentru depistarea virusului SARS-CoV-2 (care provoacă boala COVID-19) prin RT-PCR din exudat nazo-faringian.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Recoltarea probelor a avut loc azi dimineață, în cortul special amenajat în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești, de către personalul medical de la Spitalul Clinic Sanador din București. Toată această acțiune a fost posibilă cu sprijinul Fundației Gaudium, a clinicii Sanador și a Consiliului Județean Argeș, care a susținut și intermediat acțiunea.

“Doresc să aduc, încă o dată, mii de mulțumiri Fundației Gaudium, care este alături de noi încă de la început, pentru tot efortul depus și conducerii clinicii Sanador pentru că a acceptat să vină în Argeș, știut fiind faptul că și dumnealor au ca prioritate, în testare, propriul personal medical și proprii pacienți.

Citiți și: Doliu la Spitalul Județean! „Rămas bun!”

De asemenea, le transmit colegilor mei din sistemul sanitar argeșean, aflați acum în prima linie, că nu sunt singuri în această bătălie și că în ceea ce mă privește voi face tot ceea ce este omenește posibil să le fiu alături și să îi sprijin cu toate puterile mele.

Fac un apel, din suflet, către argeșeni să respecte, în continuare, toate regulile impuse de autorități, pentru că numai așa vom putea trece cu bine peste și vom învinge în această bătălie pe care o ducem secundă de secundă”, spune președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Constantin Dan Manu.

În total, în această săptămână, în Argeș au fost testate 625 de persoane din cadrul instituțiilor aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 din sistemul de sănătate argeșean, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90