930 x122 grota rece

comisie

COMISIE LA PRIMĂRIE PENTRU SOȚII IONICĂ. DĂNUȚ DINU, FACTOR DE DECIZIE

Comisie la Primărie pentru soții Ionică. Dănuț Dinu, factor de decize. Vă relatam, la momentul respectiv, că Primăria Pitești intenționează să achiziționeze un teren situat pe strada Profesor Victor Slăvescu din municipiu (subiectul, pe larg, AICI).

Citiți și: Fostul polițist Dănuț Dinu a trecut la PSD

Terenul, în suprafață de 190 de mp, ”teren cu categoria de folosință pădure”, se află, coincidență sau nu, în proprietatea soților… Ionică.

Unul dintre cei doi soți ar fi nimeni altul decât fratele primarului municipiului Pitești. Terenul ar fi fost evaluat la 8.900 de euro, una dintre metodele de evaluare fiind cea prin comparație (mai multe detalii, AICI).

Citiți și: Cum poți construi pe terenul altei persoane?

În ședința în plen din 23 august 2018 a Consiliului Local Pitești a fost constituită o comisie pentru a fi reevaluat prețul la care ar urma să fie achiziționat terenul soților Ionică. Din comisie ar face parte, pe lângă specialiști în domeniu, și trei consilieri municipali: Ion Matei – președintele Organizației de Pensionari a PSD Pitești, Cătălin Costescu – președintele Organizației de Tineret a PSD Pitești, și independentul Dănuț Dinu, fost polițist.

Cel care părea a fi, inițial, un adversar al politicienilor piteșteni, ”omul obișnuit” (așa cum se autointitulează pe paginile de socializare), omul care voia ”să îndrepte și să schimbe lucruri” pare, acum, mai degrabă, o ”unealtă” a partidului aflat la conducere în municipiul Pitești.

În 2016, Dinu a candidat pentru fotoliul de primar al Piteștiului, fiind unul dintre cei mai mari contestatari ai PSD-ului, implicit al lui Ionică. Piteștenii care credeau că fostul polițist va fi un ghimpe în coastele politicienilor s-au înșelat. La doar 5 luni de la intrarea în CL Pitești, Dănuț Dinu a bifat prima reușită. Nu pentru cetățeni, ci pentru el însuși: și-a ”tras” sens unic pe strada pe care locuiește.

Încet-încet, relația cu primarul Ionică a început să se îmbunătățească. Dinu mai făcea o propunere în CL, Ionică lua act (detalii, AICI).

Apogeul tupeului lui Dănuț Dinu a fost atins la începutul acestui an, atunci când soția consilierului independent, Lavinia Dinu, a fost angajată la Primărie. Prin câștigarea unui concurs, ce-i drept.  

Trăgând linie, ce motive să mai aibă Dănuț Dinu să se pună contra dorințelor primarului Ionică și contra celorlalți consilieri PSD? De ce să facă opoziție în Consiliul Local când, luând atitudinea omului umil, supus, își vede interesul? Ne putem aștepta, în aceste condiții, la corectitudine din partea consilierului Dinu?

Pe de altă parte, există opoziție în Consiliul Local Pitești? Cu un PNL aproape inexistent (se mai aude, din când în când, vocea timidă a unui liberal), cu ALDE, un apendice al PSD-ului, și consilierii de la PMP, care de-abia se obosesc să ridice mâna pentru a vota un proiect, cum să nu facă Ionică și ai lui ce-și doresc în Primărie?

Revenind la terenul soților Ionică și la comisia nou înființată, rămâne de văzut cât de obiectiv va fi reevaluat prețul și cine va avea până la urmă de câștigat.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90