EcoMoto 930×122

oltchim

petrochim

IATĂ CARE FIRMĂ DIN UNGARIA VREA OLTCHIMUL ȘI PETROCHIMIA ARPECHIM!

După cum v-am informat, ministrul Economiei, Andrei Gerea, a anunțat ieri că o companie din Ungaria este interesată să preia combinatul vâlcean Oltchim și divizia sa petrochimică Arpechim din Pitești.

Citiți și: ,,Chilipir”: Petrochimia scade cu 15 milioane €!

Ministrul nu a precizat numele companiei, dar iată că o face Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchimului.

„Există o noutate în sensul că faţă de Oltchim şi-a manifestat interesul şi firma TVK, filială a Mol Ungaria, care operează un combinat petrochimic cu afaceri de un miliard de euro şi care produce undeva la 50 de kilometri de Oradea de trei ori mai multă etilenă şi propilenă decât se producea în Piteşti. Ei sunt interesaţi numai de activitatea de la Vâlcea şi petrochimia de la Piteşti, spre deosebire de azerii de la Socar şi chinezi, care vor să cumpere la pachet şi rafinăria.

Citiți și: DIVIZIA PETROCHIMICĂ BRADU, LA VÂNZARE

Mă tem, însă, că se va amâna cu 45 de zile acest termen de 31 ianuarie pentru depunerea ofertelor angajante. Şi azerii, şi chinezii, domnul Vuza, filiala Mol, toţi cer prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru Oltchim, pentru acest lucru fiind nevoie de acordul creditorilor”, precizează Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchimului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90