NOR CURIER 930X122

covid-19

MEDICUL FELIX SÂRBOIU A IEȘIT DIN IZOLARE. ȘI-A REVĂZUT FAMILIA DUPĂ O LUNĂ DE SEPARARE

Medicul Felix Sârboiu, șeful compartimentului Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Pitești, a ieșit aseară (11 mai) din izolare.

Citiți și: Exclusiv! Cine era omul care s-a aruncat de la etajul 10 și de ce a făcut gestul șocant

A făcut-o în baza Ordinului ministrului Sănătății nr. 753/07.05.2020, potrivit căruia „Orice pacient din spitalele de faza I, II, suport sau unități de izolare și tratament se va externa în condițiile în care există două determinări consecutive ale ARN SARS-CoV-2 nedetectabile, la interval de minimum 24 de ore. Nu este necesară izolarea la domiciliu pentru încă 14 zile a pacienților externați cu două determinări consecutive ale ARN SARS-CoV-2 nedetectabile”.

La externarea sa din Spitalul Mioveni, la sfârșitul lunii trecute, medicului i s-au impus 14 zile obligatorii de izolare, însă apartiția OMS  nr. 753/07.05.2020 a schimbat protocolul, în sensul că, cel puțin teoretic, de la publicarea actului normativ în Monitorul Oficial, medicul nu mai avea obligația să rămână izolat.

Citiți și: Revine coșmarul COVID

Doctorul Sârboiu s-a asigurat însă că toate procedurile birocratice sunt finalizate, iar aseară a ajuns, în sfârșit, să-și revadă familia după aproape o lună de la primirea rezultatului testului Covid-19.

Pe 18 mai, doctorul Felix Sârboiu își va relua activitatea.

Scandalul izbucnit la Spitalul Județean, în urma căruia Instituția Prefectului l-a acuzat că a refuzat testarea COVID-19 (aspect infirmat însă de medic – amănunte, AICI) și că a venit bolnav la muncă, face obiectul unui dosar in rem privind zădărnicirea combaterii bolilor.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90