930 x122 grota rece

Alexandru Rafila

Un expert al OMS vine în România. „Există riscul să fim izolaţi”

Situaţie fără precedent în acest an, în România, în contextul valului 4 al pandemiei Covid. Dacă în precedentele vârfuri ale pandemiei nu existau mijloace specifice de combatere a virusului sau erau abia la început, iată că astăzi, în condiţiile în care există mai multe tipuri de vaccin, furnizate gratuit, românii refuză într-o mare măsură vaccinarea, iar ţara noastră a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Deputatul Alexandru Rafila a anunţat, într-o intervenţie la postul de televiziune DIGI 24, că în cursul zilei de azi ar putea sosi în ţară un expert din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit lui Alexandru Rafila, reprezentantul OMS este femeie, vine din Statele Unite şi va participa la o întâlnire împreună cu factorii decidenţi din Sănătatea Publică, dar şi cu alte autorităţi, respectiv politicieni.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

„Se caută o soluţie pentru situaţia actuală, ca să nu mai moară atât de mulţi oameni. Avem un număr uriaş de cazuri şi de decese, suntem pe primul loc 1 în lume raportat la populaţie. Au fost 2.300 de decese în ultima săptămână, fără precedent după cel de-Al Doilea Război Mondial. Oamenii trebuie să conştientizeze gravitatea situaţiei”, a declarat Alexandru Rafila.

Medicul a precizat că există, „în mod evident”, un risc de izolare a României.

„România este o sursă de persoane infectate acum. Putem oricând să ne aşteptăm la o astfel de situaţie”, a mai afirmat Rafila.

Creşterea procentului de persoane vaccinate în România este un alt obiectiv al reprezentanţilor OMS. În România, sub 35% din populaţie s-a vaccinat până în prezent.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Dumitru spune:

    Oameni buni,dacă mai sunteți oameni,de tratament nu mai vorbește nimeni?Aia de la OMS nu ne pot ajuta sa tratam oamenii,sa nu mai moara?Nuuuu…vaccin,vaccin,atata știu!

  • Geo spune:

    Dumitre, din cauza ta si a multora ca tine suntem aici. Aveti convingeri si nu rationati. Si nu acceptati realitatea. Anume ca exista boli si pacienti la care tratamentul face foarte putin spre deloc. Si ca datorita vaccinurilor lumea a scapat de o multime de boli incurabile.

  • Milly spune:

    Pai, un tratament standard nu exista. Cel mult se pot trata simptomele. Dar nu e mai usor sa previ decat sa tratezi? Uite unde s-a ajuns cu tratatul, nu are efect!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3