Donaris 930 x 122

ani

(VIDEO) IONICĂ TRAGE CU DINŢII DE SCAUN. ,,INSTANŢA A CONSTATAT PROSTIA DIN CAPUL MEU!”

Ionică trage cu dinții de scaun. „Instanța a constatat prostia din capul meu!”.

Citiți și: Un primar nu poate justifica o avere de peste 3 milioane de lei

Cornel Ionică a încercat să minimalizeze astăzi, într-o conferință de presă, scandalul conflictului de interese administrativ în care s-a aflat pe vremea când era viceprimar, potrivit hotărârii definitive de zilele trecute a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), hotărâre prin care a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI).

Deși a recunoscut ca justă decizia judecătorilor Curții Supreme, punând pe seama „prostiei din capul meu” faptele de care se face vinovat, Ionică nu are de gând să își dea demisia de onoare din funcția de primar al Piteștiului. Nici vorbă! Cornel Ionică trage cu dinții de scaun.

Citiți și: Primar celebru, dat pe mâna procurorilor! ANI a constatat avere nejustificată

,,Instanţa a constatat ceea ce trebuia să constate. A constatat, în primul rând, prostia din capul meu, care m-a costat 9 ani de procese, rapoarte, metri cubi de hârtii, avocaţi şi cheltuieli. (…) Nici nu plec aşa, că a zis cineva, instanţa constată, nu mi-a spus să plec acasă”, a declarat Cornel Ionică în fața presei.

Amintim că în primăvara anului 2016 ANI a anunțat că în perioada în care a fost viceprimar Cornel Ionică s-a aflat în conflict de interese administrativ:

„În perioada exercitării mandatului 2008-2012 (n.r. – Cornel Ionică) a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).

De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 46, alin. 1), din Legea nr. 215/2001 şi dispozițiile art. 75, lit. a), şi art. 77, alin. (1) şi (2), din Legea nr. 393/2004.”, preciza ANI în 2016 (AICI, subiectul pe larg și declarația din 2016 a lui Cornel Ionică).

Pe 28 septembrie 2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins prin decizie definitivă recursul făcut de Cornel Ionică în procesul cu ANI (citiți AICI amănunte).

Din moment ce Cornel Ionică nu demisionează, urmează ca prefectul să decidă o eventuală încetare de drept a mandatului acestuia de primar al Piteștiului (AICI, subiectul pe larg).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3