930X122 MAIA

verificări

Video: Maşini modificate ilegal în Piteşti. Oamenii legii s-au băgat cu lanterna pe sub vehicule

În noaptea de 20 august a.c., polițiști rutieri și reprezentanți R.A.R. Argeș, au acționat, cu efective mărite, în municipiul Pitești, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Citiți și: Mii de rable pe drumuri! RAR-ul nu a avut milă!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești, Serviciului Rutier Argeș, Polițiilor Orașelor Mioveni, Ștefănești și Costești, împreună cu reprezentanții R.A.R. Argeș, au acționat, în intervalul orar 23.00-03.00, în municipiul Pitești, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor, pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză și creșterea gradului de disciplină rutieră.

 

Citiți și: Florăriile din centrul Piteștiului, luate la puricat de polițiștii locali

 

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 28.000 de lei, fiind reținute trei permise de conducere și retrase șapte certificate de înmatriculare.

Sancțiunile au fost aplicate, în principal, pentru: nerespectarea regimului legal de viteză – 45 de sancțiuni, nepurtarea centurii de siguranță – 13 sancțiuni, modificări la sistemul de evacuare a gazelor – 4 sancțiuni, deficiențe/modificări la sistemul de lumini – 3 sancțiuni, lipsă documente – 7 sancțiuni, etc.

 

 

EXEMPLE

Polițiștii au depistat un tânăr de 20 de ani, din Băbana, care conducea un autoturism pe b-dul Republicii, având montate lumini neomologate și anvelope de alte dimensiuni. De asemenea, autoturismul prezenta modificări neomologate la sistemul de evacuare a gazelor, precum și plăcuțe de înmatriculare neconforme cu standardul.

Tânărul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amenzi în valoare de 1.450 lei, fiindu-i retrase certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au depistat doi bărbați, de 28 de ani, din Topoloveni, respectiv de 24 de ani, din Costești, care conduceau motociclete, pe raza municipiului Pitești, având modificări neomologate la sistemul de evacuare a gazelor, respectiv anvelope de alte dimensiuni.

„Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare. Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv”, anunţă IPJ Argeş.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90