EcoMoto 930×122

înșelătorie

FERIȚI-VĂ DE ACEST NUMĂR! PITEȘTENII PRIMESC „BEEP-URI” DIN STRĂINĂTATE

Feriți-vă de acest număr! Piteștenii primesc „beep-uri” din străinătate. Mai mulți piteșteni ne-au reclamat că au primit pe telefonul mobil „beep-uri” de pe numere necunoscute, din țări străine.

Citiți și: Aveți grijă! Este o nouă înșelătorie!

Un exemplu este numărul +216 6 48 03 83 75, din Maroc. Există, însă, și alte numere de telefon de peste hotare (ca de pildă din Albania) de care trebuie să vă feriți. Tot ceea ce trebuie să faceți este să nu sunați înapoi la numărul respectiv.

Este o încercare de înșelătorie, deja „exersată” și în România de ceva timp încoace. Dacă ați suna înapoi, factura pentru telefonul mobil vi s-ar încărca substanțial, cu până la 60 de euro pe minut, avertizează specialiștii. Apelul este suprataxat, fiind vorba de o escrocherie.

Citiți și: Înșelătorie masivă! Rămâneți fără bani în câteva minute

„Sunt infractori online care subcontractează astfel de servicii, care le oferă posibilitatea de a închiria numere de telefon din diverse locaţii din lume. Ei le pot ataşa servicii cu suprataxă acelor numere de telefon.”, preciza recent pentru Digi24 un specialist în securitate cibernetică, Liviu Arsene.

Cum nici compania de telefonie și nici Poliția nu v-ar putea ajuta, singura soluție este să vă protejați singuri. Repetăm, nu sunați înapoi! O altă soluţie ar fi instalarea pe telefonul mobil a unei aplicaţii, precum ,,Truecaller”, care identifică apelurile-problemă.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3