Biroul de Credite

bogdan ivan

BOGDAN IVAN: AUTOSTRADA PITEȘTI – SIBIU, UN PROIECT DISTRUS DE GUVERNAREA PSD – ALDE

Bogdan Ivan: „Autostrada Pitești – Sibiu, un proiect distrus de guvernarea PSD = Dragnea – ALDE = Tăriceanu.”

Citiți și: ANIN BUCUREL: LOC DE JOACĂ DIN PITEȘTI, PERICOL PENTRU COPII

Autostrada Pitești – Sibiu este departe de a fi realizată din cauza incompetenței de care dau dovadă reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai Guvernului PSD – ALDE.

Autostrada nu are finanțare nici de la bugetul de stat, nici din fonduri europene, din cauza faptului că reprezentanții guvernării PSD = Dragnea și ALDE = Tăriceanu distrug proiectele majore de infrastructură ale țării. Pro România Argeș a semnalat și continuă să semnaleze dezastrul creat de superficialitatea acestui guvern. În fața PSD = Dragnea și ALDE = Tăriceanu proiectele de dezvoltare a României nu au nicio șansă.

Citiți și: EXCLUSIV! LAURENȚIU REBEGA, LA PRO ROMÂNIA

”Departamentul de Transporturi al Partidului Pro România – filiala Argeș semnala încă de anul trecut că obținerea finanțării pentru autostrada Pitești – Sibiu și demararea lucrărilor nu vor putea fi posibile din cauza unor clauze rezolutorii introduse în documentația de atribuire a lucrărilor. Ministerul Transporturilor scotea la licitație loturi ale autostrăzii Pitești – Sibiu fără a exista acordul de mediu, fapt ce însemna blocarea unor fonduri europene.

Ulterior, chiar Ministerul Transporturilor recunoștea, printr-o circulară, că este necesară existența acestui acord de mediu. Mai mult, recent, comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Crețu, admite, la rândul său, că lucrările la autostrada Pitești – Sibiu nu pot fi finanțate din fonduri europene, pentru că NU există acordul de mediu.”, afirmă Bogdan Ivan, liderul Pro România Argeș.

Situația alarmantă creată de guvernarea PSD = Dragnea – ALDE = Tăriceanu este recunoscută chiar de reprezentanți ai Guvernului. Ministerul Finanțelor Publice precizează printr-o adresă către Ministerul Transporturilor că lucrările la autostrada Pitești – Sibiu nu pot fi finanțate nici de la bugetul de stat, din cauza faptului că NU există acordul de mediu.

”Constatăm că cerințele minime cu privire la gradul de pregătire NU AU FOST ÎNDEPLINITE. (…) Pentru proiectul de investiții publice  ”autostrada Pitești – Sibiu” NU AU FOST ÎNDEPLINITE cerințele prevăzute – Impactul de mediu al proiectului corespunde legislației în vigoare”, se arată în document.

”Incompetența, nepăsarea și indiferența cu care Guvernul PSD = Dragnea – ALDE = Tăriceanu tratează importantele proiecte care ar duce la dezvoltarea României arată lipsa de respect pentru care o au față de toți românii. Dragnea – Tăriceanu și partidele pe care le conduc fac tot posibilul ca infrastructura României să fie distrusă.

În România nu s-a construit niciun kilometru de autostradă în 2017 și 2018, iar gradul de absorbție al fondurilor europene este alarmant, de doar 3-4%! Reprezentanții guvernării PSD – ALDE împiedică demararea oricărui proiect. Guvernul PSD = Dragnea și ALDE = Tăriceanu distruge orice șansă de dezvoltare a României!”, acuză liderul Pro România Argeș, Bogdan Ivan.

Jupiter 555×222
Jupiter 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0733 797 066 sau un email la redactie@epitesti.ro și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066