New Profesional Consult 930 x 122

sorin cîmpeanu

Atenție elevi! Zilele de vacanță forțată se recuperează cu prezență fizică

Ieri, 26 octombrie, Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat cum vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanță forțată.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Elevii vor urma să recupereze orele pierdute cu prezență fizică, în luna ianuarie, între 3-14 pentru elevii de gimnaziu și liceu și între 10-14 pentru cei din ciclul primar, aceștia din urmă având deja dreptul la o săptămână de vacanță în luna octombrie.

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Cîmpeanu pentru Educațieprivată.ro.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Tot Sorin Cîmpeanu a declarat pentru HotNews că începutul semestrului al doilea, care urma să înceapă pe 10 ianuarie, se va decala cu o săptămână, deci va începe pe 17 ianuarie, iar săptămâna care se pierde din semestrul al doilea se va recupera în timpul săptămânii „Școala Altfel”, la care se va renunța, adică în perioada 8-14 aprilie.

DECLARAȚIILE LUI SORIN CÎMPEANU

„Dacă elevilor de gimnaziu și liceu le dai două săptămâni de vacanță în semestrul 1, trebuie să recuperezi două săptămâni în semestrul 1. Acele două săptămâni vor fi 3-14 ianuarie. Și ai încheiat cele 14 săptămâni din semestrul 1. Pentru grădiniță și primar, ai pierdut o singură săptămâna, care va fi suplinită de săptămâna 10-14 ianuarie. Și ai închis și pentru ei semestrul I la 14 săptămâni.”

„Se decalează începutul semestrului 2. Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin – să păstrăm datele pentru examenele naționale. Deci avem nevoie de recuperarea unei săptămâni din semestrul doi, pentru a avea 20 de săptămâni din semestrul doi. Singura variantă este aceea de a acorda o săptămână de școală în loc de Școala Altfel.”

„Două săptămâni de vacanță este maxim ce se poate recupera fără ca elevii să piardă vreo zi de școală. De asta nu am vrut să fie trei săptămâni, ar însemna să duci examenele naționale cu o săptămână în vară. (…) Decizia finală o vom anunța pe 5 noiembrie, pentru că nu are sens să modifici structura anului școlar, să faci un anunț că revii la școală pe 8 noiembrie și să te trezești pe 8 noiembrie că situația epidemiologică nu permite.

De asta am spus 5 noiembrie, vineri, și de asta apare și în decizia CNSU, dată la care sunt obligat să dau ordinul de ministru cu modificarea structurii. Pe 5 noiembrie vom avea date certe cu privire la numărul de infectări. ”

VACANȚELE ELEVILOR ÎN ACEST MOMENT

– Vacanță „forțată” pentru toți elevii: învățământ preșcolar și primar: 25 octombrie – 5 noiembrie 2021;

– Vacanța de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022;

– Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022;

– Vacanța de vară: 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

Foto descriptiv: Digi24

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90