New Profesional Consult 930 x 122

Maia Victoria Residence

UPDATE/VIDEO: CUM I-AU STRICAT COLEGII APELE LUI IONICĂ. PE CE VOIA SĂ DEA PRIMARUL UN TEREN DIN CENTRUL PITEȘTIULUI

UPDATE: Raportul privind schimbul imobiliar prin care Primăria Pitești ar urma să dea dezvoltatorului imobiliar Maia Victoriei Residence, firma familiei Rădulescu, un teren de 174 mp în centrul Piteștiului, pe strada Victoriei, la numărul 48, pentru două garsoniere confort redus, situate în Trivale/Războieni oferite de firmă (pe care primăria să le folosească drept locuințe sociale) a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Pitești de astăzi, 13 august, după ce spiritele s-au încins pe marginea prețului la care sunt evaluate cele două locuințe, raportat la suprafață (dezvoltatorul pretinde că cea de 15,59 mp, situată în Războieni, ar face 111.212 lei, iar cealaltă, în Trivale, de 16,86 mp, ar costa 128.886 lei). 

Citiți și: Breaking. Exclusiv. Primarul Gentea: „I-am dat în judecată!”

Consilierul local Radu Bănică a obiectat, spunând că „raportul  de evaluare nu este cel real”.

Cel mai înverșunat susținător al schimbului, primarul Cornel Ionică, a fost contracarat cu argumente de genul prețurile pieței.

Citiți și: O nouă bază sportivă multifuncțională în Pitești!

Edilul a fost atenționat că la sumele amintite pot fi cumpărate locuințe mult mai mari.

Cel care a pus capac freneziei primarului a fost vicele Laurențiu Zidaru, care a explicat că locuințele oferite la schimb de dezvoltatorul imobiliar pentru terenul din buricul târgului nu corespund, oricum, standardelor după care se pot face achiziții de locuințe sociale (VIDEO).

 

 

Știrea inițială / 12 aug: Când îi alegem pe cei care vor să ne conducă orașul o facem cu speranța că, odată ajunși în funcții, vor apăra, în primul rând, interesele comunității. Nu știm în interesul cui e un preconizat schimb imobiliar, dar fiindcă termenii deal-ului ne uluiesc pe ici, pe colo, în punctele esențiale, sperăm sincer că aleșii locali vor cântări bine în privința raportului aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Pitești, de joi, 13 august.

Despre ce este vorba? Un cunoscut dezvoltator imobiliar propune Primăriei Pitești o frumoasă afacere la finalul mandatului actualului primar.

Pentru a obține un teren de 174 mp în centrul Piteștiului (Click pe foto, jos), pe strada Victoriei, la numărul 48, Maia Victoriei Residence, firma familiei Rădulescu, propune să dea la schimb două așa-zise garsoniere, în fapt, niște locuințe minuscule cumpărate recent de întreprinzător: una în cartierul Războieni, cu suprafața de (atenție!) 15,59 mp, pe care dezvoltatorul spune că a achiziționat-o cu 111.212 lei, iar cealaltă, în Trivale, de 16,86 mp (pe care Maia Residence arată că a cumpărat-o la prețul de 128. 886 lei).

Toate bune și frumoase, căci la solicitarea Primăriei Pitești, terenul din buricul târgului a fost evaluat la doar 46.500 de euro (223. 600 lei), fix cât era nevoie ca schimbul să arate echitabil. (Click pe foto!)

 

 

Dincolo de faptul că e irelevant cât a dat dezvoltatorul pe cele două garsoniere pe care vrea să i le dea Primăriei la schimb și că era nevoie, inclusiv pentru acestea, de o evaluare, ne atrage atenția prețul la care a fost evaluat terenul (267 euro/mp), în condițiile în care, în respectiva zonă, acesta poate ajunge la 500 euro/mp.

Uluitor e că raportul care a ajuns deja în mapele consilierilor locali și care se află pe ordinea de zi a CL Pitești de mâine a primit deja OK-ul comisiei de specialitate din cadrul Primăriei (condusă de Dănuț Teodorescu, cel care și semnează, printre alții, raportul), raport care specifică scurt că schimbul propus de dezvoltatorul imobiliar este OPORTUN, fără să explice în ce constă, de fapt, această oportunitate.

 

 

Blocuri lângă un monument istoric

Pentru cine nu cunoaște, trebuie precizat că Maia Victoriei Residence promovează deja un interesant proiect imobiliar format din mai multe blocuri, în strada Victoriei (în apropiere  de sediul SRI Argeș) la nr. 54 și nr. 48, în imediata vecinătate a unui monument istoric – Casa Nițulescu (foto).

Iată ce se arată pe site-ul maiavictoriei.ro:

“Ansamblul rezidential Maia Victoriei este pozitionat pe Strada Victoriei, nr. 48, Pitesti, Arges.
Beneficiind de o locatie deosebita complexul se adreseaza proponderent persoanelor care isi doresc sa locuiasca in armonie, într-o zonă linistita si usor accesibila la majoritatea punctelor de interes pentru viata de familie (mijloace de transport in comun, scoli, gradinite, universitati, piata, gara, banci, farmacii, etc.).
Este un complex format dintr-o vila monument istoric ce urmează a fi restaurata, si care este situata chiar la strada, si cinci imobile noi avand diferite regimuri de inaltime”.

 

 

Mai exact, în imediata vecinătate a monumentului istoric amintit, blocurile vor avea P+2 etaje, urmând ca regimul de înălțime să crească progresiv până la P+6.

Proiectul se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 4.250 m²  (pe care exista și  monumentul istoric amintit) pe care se vor construi 4 corpuri de locuințe. Cele 4 corpuri vor cuprinde un total de 111 apartamente și 1.258 m² de spații comerciale.

Sursa video: FB Centrul Cultural Pitești
Foto principal: printscreen video

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90