Donaris 930 x 122

sorin cîmpeanu

Cîmpeanu: Părinții vor primi formulare pentru vaccinarea elevilor

Referitor la începutul noului an școlar, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spune că părinții vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii.

Citiți și: Atenție elevi! Zilele de vacanță forțată se recuperează cu prezență fizică

De asemenea, ministrul a vorbit la Digi24 și despre condițiile în care elevii ar putea merge fizic la școală și atunci când incidența crește peste 6 la mie.

Conform spuselor lui Sorin Cîmpeanu, ministerul pregăteşte formulare prin care solicită acordul părinţilor privind vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Aceste formulare vor urma să fie distribuite după începerea şcolii, iar părinții vor putea răspunde prin „da” sau „nu”.

Citiți și: Ministrul Educaţiei: „Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării”

DECLARAȚIILE LUI SORIN CÎMPEANU:

„Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții. Pregătim formulare prin care solicităm acordul cu privire la vaccinarea copiilor. Formularele se vor distribui la începerea școlii. Aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții și vor stabili o cale de comunicare – fizic, online sau combinat.”

„Prin întâlniri interactive, părinții pot adresa orice fel de întrebări. Cei cu competențe medicale și-au afirmat disponibilitatea de a oferi aceste răspunsuri. E o acțiune în parteneriat cu DSP și Ministerul Sănătății.”

Referitor la scenariile în care se vor desfășura cursurile, în funcție de incidența cazurilor de COVID- 19, ministrul a declarat că o parte dintre elevi ar putea merge fizic la școală și dacă incidența într-o localitate depășește 6 la mie, cu condiția ca acea localitate să nu intre în carantină.

PRINCIPALUL SCENARIU: NU VOM AVEA LOCALITĂȚI CARE VOR DEPĂȘI 6 LA MIE

„Şcoala nu ar trece integral în online. Este vorba despre al doilea scenariu care se aplică peste rata de infectare de 6 la mie.

În acest scenariu, în momentul de faţă este propus ca preşcolarii – e vorba de creşe şi grădiniţe – să poată funcţiona în continuare. Este avansată ipoteza.

Primul scenariu este o certitudine. Al doilea scenariu, ce vă spun acum, este în curs de discuţie şi va fi finalizat acest proces în perioada 1-3 septembrie, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea anului şcolar.

Scenariul principal este acela că nu vom avea localități care vor depăși 6 la mie. Scenariul prioritar este acela în care școlile vor rămâne deschise integral.”

Despre purtarea măștii de protecție în școli, Sorin Cîmpeanu a declarat că aceasta va rămâne obligatorie în interior, cu două excepții: învățământul special și orele de sport.

Orele de educație fizică se vor putea desfășura în interior, cu condiţia ca în localitate rata de infectare să fie sub 2 la mie. Dacă incidența crește peste acest prag, orele de sport se vor desfășura doar în exterior.

Foto descriptiv

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441