Donaris 930 x 122

cornel ionica

LAPTOPUL LUI IONICĂ, RIDICAT DE DNA. CITEȘTE CE SPUNE VICEPRIMARUL!

În această seară a avut loc la Primărie o ședință a Consiliului Local Pitești. Una fără primarul Tudor Pendiuc, audiat și la această oră la sediul din București al structurii centrale a DNA. La ședință, care a durat doar câteva zeci de minute, au participat, în schimb, viceprimarii Cornel Ionică și Laurențiu Zidaru și secretarul municipiului, Iosiv Cerbureanu. După încheierea ședinței Cornel Ionică le-a vorbit jurnaliștilor despre perchezițiile de azi ale procurorilor DNA la Primărie.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

„Ştiu că odată cu sosirea mea la serviciu astăzi o echipă de procurori de la DNA Bucureşti a venit la Primăria Piteşti. Aceştia au verificat biroul domnului primar şi biroul meu. Au cerut documente suplimentare cu privire la o anumită speţă, pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, la biourile şi compartimentele care lucrează în această direcţie. Eu nici măcar nu am fost audiat, doar a fost verificat biroul meu şi mi-a fost luat laptopul pentru verificări. Din punctul nostru de vedere şi ținând cont de faptul că este vorba despre o presupusă faptă care s-a petrecut în urmă cu şapte ani, în primăvara lui 2007, şi asupra căreia s-au făcut nenumărate cercetări şi investigaţii și în legătură cu care ni s-au cerut documente de-a lungul timpului, nenumărate documente, tocmai de aceea nu credem că sunt probleme deosebite sau nu credem că sunt probleme.

Eu am pus la dispoziţie toate documentele pe care le am. Nu mi-au invocat nicio vină, dar au făcut această verificare şi, din punctul meu de vedere, lucrurile s-au încheiat pentru că s-a încheiat verificarea pentru care au venit în Piteşti. A fost verificat şi cabinetul domnului primar, a fost şi o percheziţie domiciliară şi dumnealui a fost invitat pentru cercetări la Bucureşti. El se află acolo pentru declaraţii. Eu nu am vorbit cu domnul primar… Am auzit că a fost şi în Primărie, dar nu am discutat nimic în cursul zilei de astăzi. Din moment ce nu am fost audiat, nu am dat nici măcar declaraţie, nu ştiu… Eu cu această speţă nu am nicio legătură. În perioada 2004-2008 nu am fost nici măcar consilier local ca să vorbesc. Am fost numai viceprimar şi atunci viceprimarii nu puteau să fie şi consilieri. Am revenit în 2008 ca şi consilier. Eu nu am făcut parte din nicio comisie care priveşte atribuirea acestui contract, dar până acum nu au fost constatate ilegalităţi.

Citiți și: Breaking! Decizia instanței pentru Georgescu

Nu aş putea să vă spun care este legătura domnului Vişoiu cu acest caz, dar din moment ce nu am semnat niciun document acest lucru îi priveşte pe asociaţi. Eu am văzut ceva pe la televizor, dar nu ne-a spus nimeni nimic până acum şi nimeni nu s-a pronunţat cu niciun cuvânt. Eu am o singură observaţie: nu comentez acţiunile instituţiilor specializate, ale celor de la DNA, cei care au scopul de a descoperi adevărul, numai că un singur lucru mi s-a părut… şi am şi întrebat de ce nu aţi venit cu acest control în urmă cu o lună, cu două sau cu trei. În şapte ani şi jumătate s-a tot discutat şi s-au adus documente solicitate de cei de acolo. Nu mi-a răspuns nimeni pentru că oamenii şi-au făcut datoria, nu aveau ce să îmi răspundă. Nu pot să spun ce cred, mai mult este o întrebare pe care mi-o pun mie. Numai că având în vedere faptul că este vorba despre o presupusă vinovăţie pe o speţă de şapte ani şi jumătate puteau să vină până acum să facă aceste verificări, nu ştiu ce să zic… Oricum, cei care sunt puşi şi îndreptăţiţi să îşi facă treaba o vor face până la capăt. Noi vom sta la dispoziţia lor cu tot ce ne solicită şi dorim şi noi să se afle adevărul şi vrem să ştim care este situaţia cu adevărat.

Din punctul meu de vedere, eu spun că nu există o vină, nu s-a găsit până acum, nu s-a descoperit până acum… Nimeni nu a fost pus sub acuzare în această perioadă de şapte ani, deşi s-au făcut nenumărate audieri, probabil că lucrurile nu sunt finalizate. Este treaba anchetatorilor, a celor care sunt puşi să facă lucrurile acestea, să îşi ducă ancheta până la capăt. Eu de ce să merg la DNA Bucureşti? Dacă plecam, ştiaţi! Doar nu mă puteam ascunde! Eu nici măcar nu am fost intervievat, nu mi s-a luat nicio declaraţie. Nu mă tem că mi-au luat laptopul pentru că până la urmă lucrez la Primărie şi coordonez Direcţia Tehnică şi de Urbanism, în cadrul căreia intră şi transportul în comun, şi din acest motiv era firesc să fiu întrebat. Dacă au suspiciuni, să le verifice… Eu când am venit la serviciu şi am văzut ce se întâmplă, m-am pus la dispoziţia lor. S-au purtat foarte frumos, dar femeia de servici s-a speriat. Are şi o situaţie specială în ceea ce priveşte sănătatea… În rest nu au fost probleme şi am lăsat ca lucrurile să decurgă normal din acest punct de vedere şi instituţia să îşi continue activitatea.

Îl susţinem moral pe domnul Pendiuc, este primar, este omul de care ne leagă foarte multe, omul de care oraşul este legat, dar nu vom ieşi să manifestăm sau să ne opunem deciziilor care se impun în situaţia aceasta. Eu cred, însă, în această nevinovăţie din toate punctele de vedere. Sper să nu fie cazul ca atribuţiile domnului primar să îi fie atribuite altcuiva…”. Despre motivul perchezițiilor de azi puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/justitie/pendiuc-bal-mascat-la-primarie-vezi-super-galerie-foto/.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90