930×122 CAPRA 5

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, dat în judecată de elevi

Potrivit Agerpres.ro, astăzi, două asociații ale elevilor au depus la Parchetul General o plângere penală împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Acesta este acuzat de abuz în serviciu, după ce nu a publicat normele de aplicare a OUG 50/2021 referitoare la decontarea transportului pentru elevi.

Astăzi, asociațiile de elevi au depus o sesizare penală pe numele Ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Administrația Prezidențială, unde vom susține o conferință de presă.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Principalul motiv al plângerii este acela că, după 30 de zile de la intrarea Ordonanței de Urgență, metodologia de decontare nu a fost dată. Astfel, OUG 50/2021 a fost încălcată, iar naveta elevilor, blocată.

Sorin Cîmpeanu a convocat o ședință de CDS imediat după interviurile asociațiilor, cu mai puțin de 5 ore înainte.” transmite Asociația Elevilor din București și Ilfov.

Și Asociația Elevilor din Constanța a depus aceiași plângere împotriva ministrului.

Sorin Cîmpeanu a reacționat public în urma acestui demers al elevilor, dându-le dreptate acestora.

Elevii au dreptate. Ordonanța ar fi trebui publicată. Va fi publicată azi, după ce va fi consultată Comisia pentru Dialog Social. Există o întârziere și îmi cer scuze.

Elevii sunt în vacanță și ei nu merg la școală. Ei trebuie învățați să protesteze, dar după ce vor demola ce vor să demoleze, îi aștept la Ministerul Educației și să construiască ceva”, a declarat public ministrul Educației.

Sursă foto: edupedu.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Rica spune:

    Are dreptate ministrul. Niște putoi de elevi nu pot să-și vadă de vacanta de grija transportului la școală tocmai în septembrie. Sunt manipulați politic!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90