Donaris 930 x 122

sorin cîmpeanu

Ministrul Educației, dat în judecată de elevi

Potrivit Agerpres.ro, astăzi, două asociații ale elevilor au depus la Parchetul General o plângere penală împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citiți și: Atenție elevi! Zilele de vacanță forțată se recuperează cu prezență fizică

Acesta este acuzat de abuz în serviciu, după ce nu a publicat normele de aplicare a OUG 50/2021 referitoare la decontarea transportului pentru elevi.

Astăzi, asociațiile de elevi au depus o sesizare penală pe numele Ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu pentru abuz în serviciu, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Administrația Prezidențială, unde vom susține o conferință de presă.

Citiți și: Ministrul Educaţiei: „Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării”

Principalul motiv al plângerii este acela că, după 30 de zile de la intrarea Ordonanței de Urgență, metodologia de decontare nu a fost dată. Astfel, OUG 50/2021 a fost încălcată, iar naveta elevilor, blocată.

Sorin Cîmpeanu a convocat o ședință de CDS imediat după interviurile asociațiilor, cu mai puțin de 5 ore înainte.” transmite Asociația Elevilor din București și Ilfov.

Și Asociația Elevilor din Constanța a depus aceiași plângere împotriva ministrului.

Sorin Cîmpeanu a reacționat public în urma acestui demers al elevilor, dându-le dreptate acestora.

Elevii au dreptate. Ordonanța ar fi trebui publicată. Va fi publicată azi, după ce va fi consultată Comisia pentru Dialog Social. Există o întârziere și îmi cer scuze.

Elevii sunt în vacanță și ei nu merg la școală. Ei trebuie învățați să protesteze, dar după ce vor demola ce vor să demoleze, îi aștept la Ministerul Educației și să construiască ceva”, a declarat public ministrul Educației.

Sursă foto: edupedu.ro

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Un comentariu

  • Rica spune:

    Are dreptate ministrul. Niște putoi de elevi nu pot să-și vadă de vacanta de grija transportului la școală tocmai în septembrie. Sunt manipulați politic!

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441