930 x122 grota rece

sorin cîmpeanu

Ministrul Educaţiei: „Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării”

Peste 60% din angajaţii din şcoli sunt vaccinaţi, precum şi 4% din elevii cu vârste între 12 şi 15 ani, adică 30.000 de elevi. Sunt vaccinaţi 20% din copiii între 16 şi 19 ani, adică 145.000. La vaccinare, țara noastră este sub media națională. Școala trebuie să se deschidă prima și să se închidă ultima (…) Pe 13 septembrie deschidem școlile cu prezență fizică. Școlile le păstrăm deschise până la rata de incidență de 6 la mie, a declarat duminică, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Potrivit acestuia,  185.000 din 300.000 de cadre didactice sunt vaccinate.

De asemenea, ministrul a mai precizat faptul că nu crede că se va ajunge la obligativitatea vaccinării. În fiecare şcoală va fi ținută o evidență a persoanelor vaccinate, iar părinții vor primi un formular la care să răspundă dacă copilul este vaccinat sau nu, iar în cazul în care copilul nu este vaccinat, dacă îşi dă acordul pentru vaccinare.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Din 13 septembrie, părinții vor primi aceste formulare. Eu rămân un susţinător al vaccinării, dar vaccinarea este voluntară. Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării.”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru aceiași sursă.

După ce rata de incidenţă va trece de 6 la mie, situațiile vor fi diferite de la o localitate la alta. La acest moment există mai multe ipoteze, după cum urmează:

–  toţi elevii vor trece online

– preşcolarii vor avea prezenţă fizică

– cei sub 12 ani vor intra online, iar cei peste 12 ani vor putea veni la şcoală dacă sunt vaccinaţi

Dată fiind situația, în continuare se va lucra pe scenarii, iar în scurt timp se va lua o decizie finală pe aceste variante.

Sursă foto: edupedu.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3