New Profesional Consult 930 x 122

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, anunț alarmant pentru români

În cursul zilei de duminică, 23 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut noi precizări în legătură cu noua tulpină a coronavirusului.

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

Acesta a declarat că este ”aproape imposibil” ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron, având în vedere gradul de transmisibilitate al acestei tulpini.

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate.

Citiți și: Rafila, mesaj pentru medicii șpăgari

Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie.

Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită”,  a spus Alexandru Rafila, la Prima TV, transmite Agerpres.

În ceea ce privește numărul de cazuri, deși viteza de creștere este în scădere, ministrul preconizează că, săptămâna aceasta, s-ar putea ajunge la 25.000 sau 28.000 de noi cazuri COVID pe zi.

Foto descriptiv: Observator

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90