930×122 CAPRA 5

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, declarație neașteptată: Un eventual val 6 de COVID din toamnă!

După ridicarea stării de alertă și a restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre un eventual val 6, care poate fi luat în calcul din toamna acestui an.

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

Declarațiile sunt unele mai mult decât neașteptate pentru români, în contextul în care marea majoritate au considerat că acesta este sfârșitul pandemiei.

De asemenea, Alexandru Rafila a mai afirmat faptul că un posibil val 6 ar însemna o altă tulpină care să se transmită susținut în comunitate.

Citiți și: Rafila, mesaj pentru medicii șpăgari

DECLARAȚIILE MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII, ALEXANDRU RAFILA

„Un eventual val șase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă.

Dar nu putem discuta de un val șase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val șase. 

Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, așa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populația în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la rfi.ro.

Ministrul a fost întrebat și despre situația din Franța, Germania, Italia, Austria și China, în care numărul cazurilor este în creștere. Acesta a afirmat că sunt situații cu totul diferite în China și Europa și că nu crede că e o comparație care stă în picioare.

„CREȘTEREA NUMĂRULUI DE CAZURI POATE SĂ DEVINĂ PREOCUPANTĂ”

„În China, acest val Omicron e posibil să înceapă sau să ne găsim la începutul valului Omicron în China, pentru că în Asia în general și în China în special varianta Omicron a circulat mai puțin, de asta nu aș face astfel de comparații. 

În mod evident și în Europa de Vest, pe măsură ce interacțiunile sociale au crescut și transmisibilitatea a crescut. Nu este îngrijorător, atât timp cât vedem doar o creștere a numărului de cazuri și nu vedem o creștere a numărului de cazuri în spitale (…). 

Rămâne să vedem și în Europa de Vest cum vor evolua lucrurile, pe măsură ce se apropie vara. Creșterea poate să devină preocupantă, în cazul în care numărul de cazuri mai mare se cuplează și cu un număr mai mare de spitalizări sau cazuri grave.

Dacă însă creșterea numărului de cazuri este doar rezultatul unor forme ușoare de boală, atunci ea nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Cristian spune:

    Sa fie sa îl întrebam pe domnul ministru și numerele de la 6/49 ?!😀

  • Maria spune:

    În buna tradiție românească, la 14 zile după Paști va începe valul 6.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA