Donaris 930 x 122

sorin cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu face noi propuneri. Cum vor reveni elevii la școală după vacanța de Paște

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat în ce condiții se va relua semestrul II al anului școlar.  Acesta a precizat că elevii se vor întoarce la școală în scenariile cunoscute – verde, galben, roşu, însă ministrul a mai venit și cu o serie de alte propuneri.

Citiți și: Atenție elevi! Zilele de vacanță forțată se recuperează cu prezență fizică

În prima ședință a Comitetului pentru Revenirea României la Normalitate, Sorin Cîmpeanu le-a propus celorlalte ministere,  ca elevii din clasele terminale – a VIII-a şi a XII-a – de la școli aflate în scenariul roşu să revină la cursuri cu efective complete după vacanţa de Paşte, nu doar jumătate de clasă.

Sorin Cîmpeanu, despre noile propuneri

Despre această propunere, Ministrul Educației a vorbit la Digi 24:

Citiți și: Ministrul Educaţiei: „Nu cred că se va ajunge la obligativitatea vaccinării”

În verde, toţii elevii cu prezenţă fizică, în galben şi roşu, învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădiniţele şi clasele terminale. Am solicitat să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceaşi şcoală, pe acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezenţă fizică efectiv complet, şi e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susţinut, atenţie – examenul naţional începe în luna iunie, evaluarea naţională, trebuie să vină doar jumătate.

De asemenea, oficialul a mai cerut deschiderea școlilor speciale cu prezență fizică și introducerea testelor non-invazive privind depistarea Covid-19.

În primul rând, am cerut deschiderea școlilor speciale cu prezență fizică: sunt 27.000 de elevi în acest caz. Nevoia de asistență, cabinete de logopedie, sunt lucruri care nu pot fi asigurate în online. Educația pentru astfel de elevi este imposibil de făcut altfel decât cu prezență fizică. Nu există niciun motiv pentru a nu le permite revenirea la cursuri.”, a explicat Sorin Cîmpeanu pentru postul de televiziune Digi 24.

În cea ce privește introducerea în școli a testelor rapide non-invazive, acesta a declarat că este o măsură necesară și importantă.

Propunerea testării rapide non-invazive a fost făcută ieri la nivelul interministerial. Este important ca elevii să fie testați. Oferă o imagine corectă din punct de vedere sanitar. Italia și multe state europene le folosesc. Sunt convins că INSP va lua în calcul utilizarea acestor teste.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu la postul de știri citat.

Foto descriptiv

 

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441