New Profesional Consult 930 x 122

fc arges

Jucător de la FC Argeș, în Top 100 cei mai talentați tineri din Europa

Jucător de la FC Argeș, în Top 100 cei mai talentați tineri din Europa

Citiți și: Ce spun suporterii FC Argeș despre evenimentele grave de la finalul meciului cu Rapid

6 români sunt în TOP 100 cei mai talentați tineri fotbaliști ai Europei. Unul dintre ei este Cristian Dumitru (foto) de la FC Argeș.

Citiți și: Președinte nou la FC Argeș! Cine vine

CIES Football Observatory i-a inclus în Top 100 tineri pe Radu Drăgușin de la Salernitana (locul 38), Ștefan Baiaram de la CSU Craiova (82), Cristian Dumitru de la FC Argeș (92), Octavian Popescu de la FCSB (93), Alexi Pitu de la Farul Constanța (94) și David Miculescu de la UTA (98), anunță GSP.RO.

Este vorba despre un clasament al primilor o sută de fotbaliști născuți după 24 martie 2001, cu cel puțin 1.000 de minute bifate și provenind din 32 de ligi de pe continent, în funcție de performanțele înregistrate în actualul sezon până la 1 aprilie.

Topul este condus de către englezul Bukayo Saka, mijlocașul lui Arsenal Londra.

Jucătorii din ierarhia alcătuită de CIES au fost catalogați după 15 profile tactice și evaluați la 11 indicatori de joc InStat, acoperind opt caracteristici tehnice: dueluri defensive câștigate în aer, dueluri defensive câștigate la sol, recuperări și intercepții, pase, centrări și driblinguri reușite, creare de ocazii (pase cheie și assisturi), dueluri ofensive câștigate în aer și șuturi la poartă.

Sursă: GSP

Sursă foto articol: Digi Sport/ GSP

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

4 comentarii

  • Prepe spune:

    Nu mai au nici ăștia specialiști. Și Joao Miguel pe cât e?

  • Andrei spune:

    Este jucătorul lui FCSB. Fc Arges nu a mai scos un fotbalist de 15 ani. In centrul de copii și juniori nu se investește nimic, părinții plătesc absolut tot inclusiv șoferul de la autocar in deplasări și nocturna la stadion când fac copii antrenament. Antrenori care nu știu pe ce lume sunt, foști șoferi, baschetbaliști etc

  • Vali Violet Fan spune:

    Cristi Dumitru e fotbalist , asta dacă îl comparăm cu Ișfan,care e și moale și apatic.Dacă-i comparăm pe amândoi cu Jean Barbu sau cu Vasile Popa,sunt amândoi ăștia tinerii doar niște purtători de jambiere.Nu știu cine l-a amăgit pe Ișfan că e de CFR Cluj…

  • Lazarescu Ionel spune:

    Mare păcat,asta e baza,centrul de copii și academia de fotbal!De ce Ianovschi a fost înlăturat,cred că Domnul Gentea pune botul la toate îmbârligături le celor din conducerea clubului.Fara investiții,in 2-3ani suntem din nou in liga a doua.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3