Donaris 930 x 122

Alexandru Rafila

Un nou vaccin reintrodus în Programul Național de Vaccinare

Miercuri, 23 martie, ministru Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că autoritățile din domeniul sănătății iau în calcul reintroducerea vaccinul anti-HPV în Programul Naţional de Vaccinare, ca un vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Întrebat care este situația cu vaccinul anti-HPV, în contextul în care există numeroase zvonuri conform cărora este o cerere mare în acest moment şi în farmacii nu s-ar găsi în cantităţi suficiente, Alexandru Rafila a declarat:

„Mă bucură acest lucru, că există o cerere destul de mare. Noi avem un program pe care l-am crescut serios. Am reuşit să facem acest vaccin pentru public şi am făcut-o ca şi profesionişti, nu neapărat ca reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, în timp.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

După eşecul campaniei din anul 2008, lucrurile au intrat în normal şi pe măsură ce această solicitare şi interes pentru vaccin vor rămâne, ne gândim să-l reintroducem în Programul naţional de vaccinare ca şi un vaccin care nu mai trebuie administrat la cerere.

În momentul de faţă, părinţii acestor fete care sunt eligibile pot să solicite medicului de familie să fie înscrise pe o listă şi Ministerul Sănătăţii a făcut mari eforturi în acest sens”, a explicat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Totodată, Rafila a subliniat și faptul că vaccinul anti-HPV este un ser care se găseşte foarte greu pe piaţa de profil, având în vedere că la nivel global este o foarte mare cerere.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3