Donaris 930 x 122

cornel ionica

(VIDEO) PRIMĂRIA, „RUPTĂ” ÎN DOUĂ. IONICĂ ȘI APOSTOLICEANU, UN NOU SCANDAL

Piața Găvana a fost motiv de ceartă ieri după-amiază în ședința în plen a Consiliului Local Pitești. Mai exact, declarația dată de primarul Cornel Ionică publicației noastre potrivit căreia piața agroalimentară din Găvana va fi deschisă săptămâna viitoare (detalii, AICI).

Citiți și: Politician cunoscut, despre ePitești: „Au cele mai multe vizualizări, deci se poate!”

„Mă bucur că a rămas presa în sală. Aș vrea să mă refer la un articol pe care dânșii l-au pus săptămâna trecută, cred, în mass-media, în ziare (…) Referitor la aceste știri, care au doar un dram de adevăr să zicem așa, vă spun și că piața Găvana va intra în funcțiune săptămâna viitoare. Din păcate, nu cred că vom putea să dăm în funcțiune anul acesta, pentru că trebuie să fie făcută recepția, să plătim taxe, apoi să mergem la ISU să luăm aviz”, a spus viceprimarul Sorin Apostoliceanu în Consiliul Local.

Primarul Ionică a luat „foc”: „M-am dus cu colegii târâș, și prin piață și peste tot, te iau oamenii la întrebări de nu mai știi de tine! „Păi când, până când?” Le-am spus că facem, că nu știu ce… N-am făcut! De ce n-am făcut? Întrebați-i pe cei care nu fac!” Dialogul dintre primar și viceprimar, în următorul material video:

Citiți și: Exclusiv/ Pitești. Patronul de la Rehoma vrea daune de aproape 1 mil. € de la Primărie

Menționăm că tensiunile dintre cei doi au continuat și după încheierea ședinței, fiind nevoie de intervenția consilierului local PSD Radu Bănică pentru a calma spiritele.

Astăzi, în jurul orei 10, primarul Cornel Ionică și viceprimarul Sorin Apostoliceanu au mers la piața Găvana, însoțiți de constructorul Constantin Pănescu, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș și o parte din presă.

Au fost inspectate spațiile, concluzia vizitei din teren și a „ședinței” de la fața locului fiind următoarea: joi, 19 decembrie 2019, ar urma să fie făcută recepția lucrărilor.

Tot joi sau cel mai târziu vineri comercianții vor putea să înceapă să își vândă produsele, potrivit primarului și constructorului Pănescu.

Râmâne de văzut cine va avea dreptate: primarul, care susține că piața agroalimentară din Găvana va fi funcțională la sfârșitul săptămânii viitoare, sau viceprimarul Sorin Apostoliceanu, care îl contrazice.

Începute în noiembrie 2017, lucrările ar fi trebuit finalizate, conform termenului inițial, în luna iulie a anului trecut. AICI, amănunte despre investiția aflată încă în lucru și realizată cu bani de la bugetul local.

Amintim că nu este primul conflict public Ionică/Apostoliceanu. Starea conflictuală dintre cei doi a ieșit la iveală în perioada în care Sorin Apostoliceanu a exercitat atribuțiile funcției de primar în locul lui Cornel Ionică. Atunci, Apostoliceanu a făcut public acuzații împotriva colegului său din conducerea Primăriei și din PSD.

„După ce, la un moment dat, am refuzat să semnez o autorizaţie de construire şi am făcut nişte plângeri penale cu privire la unele nereguli, domnul Ionică a convocat o şedinţă în care mi-a ridicat dreptul de semnătură pe documentele de urbanism. De asemenea, mi-a interzis să mai intru în Biroul de Urbanism”, dezvăluia Sorin Apostoliceanu la timpul respectiv.

Întors la Primărie, Ionică a susținut într-o conferință de presă că Apostoliceanu și-ar fi cerut scuze personal pentru acuzații. Viceprimarul i-a dat replica lui Ionică pe pagina sa de socializare.

Și organizarea ediției din acest an a Simfoniei Lalelelor a scos în evidență starea conflictuală care a „rupt” Primăria în două: Sorin Apostoliceanu a vrut ca în fața Primăriei să nu mai fie montată tribună pentru oficialități pentru parada tradițională de deschidere a evenimentului, însă Ionică, revenit în funcția de primar, a anulat decizia viceprimarului și a ordonat montarea tribunei. Despre o altă stare tensionată Ionică/Apostoliceanu, AICI.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90