SMART KIDS 930X122

cornel ionica

(VIDEO) IONICĂ ȘI APOSTOLICEANU, UN NOU SCANDAL. PRIMARUL ȘI-A IEȘIT DIN PEPENI

Ionică și Apostoliceanu, un nou scandal. Primarul și-a ieșit din pepeni. În ședința ordinară în plen din această săptămână a Consiliului Local Pitești am asistat la un schimb de replici între primarul Cornel Ionică și viceprimarul Sorin Apostoliceanu, cel care a exercitat interimar atribuțiile funcției de primar în perioada în care Ionică a fost suspendat.

Citiți și: „Pur și simplu v-au călcat în picioare!”

De data aceasta, discuția a pornit de la taxa de habitat, despre care Cornel Ionică vorbea încă de la sfârșitul anului 2014, atunci în calitate de viceprimar al municipiului.

Sorin Apostoliceanu i-a cerut primarului să exprime un punct de vedere cu privire la posibila nouă taxă, care ar veni în ajutorul operatorului public de salubritate din Pitești.

Citiți și: Apostoliceanu nu se lasă și vrea arie protejată: Ce căutăm cu buldozerele în pădure?

A fost momentul care ”i-a dat foc” primarului Ionică, primar care, vizibil iritat, a ridicat tonul la viceprimarul Apostoliceanu. ”Eu nu vreau să spun lucruri care nu se spun aici! A fost o comisie stabilită ca să stabilim lucrurile și nu s-a făcut nimic. Nici măcar nu v-ați întâlnit (…) Mergem mai departe!”, i-a replicat, acid Cornel Ionică lui Sorin Apostoliceanu, care a cerut intervenția secretarului municipiului, Cătălin Călugăru.

În discuție au intervenit și consilierii locali Cristian Gentea (PSD) și Narcis Sofianu (PNL). Explicații concrete au fost date, însă, de secretarul municipiului, Cătălin Călugăru, care a precizat că taxa ar putea fi introdusă în Pitești după aprilie 2020.

Taxa de habitat este încă un motiv de scandal între primarul Ionică și viceprimarul Apostoliceanu, ambii membri ai PSD. Starea conflictuală dintre cei doi a ieșit la iveală în perioada în care Sorin Apostoliceanu a exercitat atribuțiile funcției de primar în locul lui Cornel Ionică. Atunci, Apostoliceanu a făcut public acuzații împotriva colegului său din conducerea Primăriei și din PSD.

„După ce, la un moment dat, am refuzat să semnez o autorizaţie de construire şi am făcut nişte plângeri penale cu privire la unele nereguli, domnul Ionică a convocat o şedinţă în care mi-a ridicat dreptul de semnătură pe documentele de urbanism.

De asemenea, mi-a interzis să mai intru în Biroul de Urbanism. Nu am avut acces la multe documente, inclusiv la cele legate de buget. De-abia acum, de două-trei zile, am avut acces și am semnat documente de mă doare mâna!”, dezvăluia Sorin Apostoliceanu la timpul respectiv.

Întors la Primărie, Ionică a susținut într-o conferință de presă că Apostoliceanu și-ar fi cerut scuze personal pentru acuzații. Viceprimarul i-a dat replica lui Ionică pe pagina sa de socializare.

Și organizarea ediției din acest an a Simfoniei Lalelelor a scos în evidență starea conflictuală dintre cei doi: Sorin Apostoliceanu a vrut ca în fața Primăriei să nu mai fie montată tribună pentru oficialități pentru parada tradițională de deschidere a evenimentului, însă Ionică, revenit în funcția de primar, a anulat decizia viceprimarului și a ordonat montarea tribunei. (Video: Mihai Neacșu)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3