930 x122 grota rece

Alina Gorghiu

Acuzații grave la adresa lui Gorghiu: „Tun imobiliar de 1 miliard de euro!”

Într-o declarație făcută ieri seară, 18 ianuarie, partidul USR acuza faptul că în comuna Mogoșoaia, Ilfov, va fi dat ”cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro”.

Citiți și: „Este dictatură internă la PNL Argeș! Dacă nu ești nepotul cuiva, ești linșat!”

De pe urma acestuia ar urma să beneficieze mai mulți liberali, printre care și președintele interimar al PNL Argeș, Alina Gorghiu, potrivit Ziare.com.

„Cel mai mare tun imobiliar din România, în valoare de 1 miliard de euro, urmează să fie dat în Mogoşoaia, de către primarul PNL. Printre cei care vor beneficia de pe urma lui se numără Alina Gorghiu şi alţi penelişti de frunte.

Citiți și: Marele „transfer” anunțat cu surle și trâmbițe de PNL Argeș, un fâs!

Cine pierde? Toţi locuitorii comunei Mogoşoaia”, au scris reprezentații USR, într-o postare pe Facebook, marți seara.

Aceştia afirmă că abuzurile de la Mogoşoaia au fost semnalate de către consilierii locali USR, consilieri care susțin că știu foarte bine cum stă situația în plan local.

Primarul PNL al comunei Mogoșoaia, Paul Precup a convocat o ședință prin care să modifice regulamentul de funcționare al Consiliului Local, pentru a obține majoritatea voturilor ca să poată expropria și trece în proprietatea Primăriei 1200 de hectare de teren arabil, teren pe care ar urma să se construiască acest proiect uriași, într-o zonă denumită „Sectorul Zero”.

„Sectorul Zero ascunde însă interese imobiliare și încălcări grave ale legislației. La mijlocul lunii decembrie, primarul a declanșat procedura de expropriere a 328 de hectare de teren, deținute de 276 de proprietari.

Aceștia ar urma să fie despăgubiți cu 1,7 euro/mp de teren, în condițiile în care terenurile din Mogoșoaia pot valora și de peste 30 de ori mai mult.

Primăria le-a transmis proprietarilor că, dacă nu sunt de acord cu suma oferită, pot să cedeze benevol 39% din suprafața pe care o dețin și vor primi restul de 61% în altă parte a comunei”, mai scriu reprezentanţii USR.

USR, ACUZAȚII GRAVE LA ADRESA SENATOAREI DE TIMIȘ, ALINEI GORGHIU ȘI A FAMILIEI ACESTEIA

„Printre proprietarii de terenuri din Mogoșoaia care sunt de acord cu acest troc dubios se numără senatoarea PNL Alina Gorghiu, împreună cu părinții ei, Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Șcrioșteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) și Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoșoaiei Paul Precup (PNL).”

ÎNTREG PROIECTUL RIDICĂ SEMNE DE ÎNTREBARE

„Consilierii USR atrag atenția că întregul proiect ridică semne de întrebare: nu se explică de ce se începe exproprierea fără planuri clare, nu se știe ce se va întâmpla cu terenurile, odată ce devin ale primăriei, nu există un plan urbanistic și nicio explicație pentru locuitorii din Mogoșoaia”, se mai arată în postarea făcută de către USR.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90