NOR CURIER 930X122

Alexandru Rafila

Noi boli în România, odată cu fluxul de refugiați

Astăzi, 15 martie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se investighează medical cazurile de persoane venite din Ucraina ce pot ridica suspiciune de poliomielită sau difterie boli care au fost eliminate în România.

Citiți și: Ministrul Rafila este acum în Pitești! Ce se întâmplă la această oră

Potrivit Antena 3, întrebat dacă există posibilitatea apariției de noi boli pe teritoriul țării noastre, după ce un număr mare de ucraineni au trecut vama pentru a fugi din calea războiului, Rafila a declarat că există o preocupare în acest sens și direcțiile de sănătate publică, mai ales cele din zona de frontieră, au fost avertizate să poată identifica acele cazuri care pot ridica suspiciuni de boli transmisibile.

„Întotdeauna când există un fenomen migrator există acest pericol. Bolile transmisibile, inclusiv cele prevenibile prin vaccinare, nu au dispărut. Singura care a dispărut este variola.

Citiți și: Atenție, români! Medicamente false promovate pe internet

Sigur există o preocupare. Se lucrează la supravegherea posibilelor cazuri de paralizie care ar putea să fie legate de o formă de poliomielită cu virus derivat din vaccin sau o formă de difterie.

Poliomielita și difteria au dispărut de foarte mulți ani din România, dar sigur că ne preocupă (…)”, a declarat ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Vă reamintim faptul că, Alexandru Rafila a făcut noi declarații și despre un posibil val 6 al pandemiei de COVID-19 în România, începând din toamna acestui an. Subiectul pe larg, AICI – Ministrul Sănătății, declarație neașteptată: Un eventual val 6 de COVID din toamnă!

Foto descriptiv: Playtech.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3