New Profesional Consult 930 x 122

agenția universitară a fancofoniei

LOVITURĂ DE IMAGINE! PREMIERĂ ISTORICĂ PENTRU ROMÂNIA

Lovitură de imagine! Premieră istorică pentru România. Sorin Cîmpeanu a fost ales vineri, 12 mai 2017, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Evenimentul a avut loc în Maroc, alegerea fiind făcută de Adunarea Generală a Agenției.

Citiți și: Elevii din clasele cu COVID care lipsesc de frică primesc absențe

Rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București va conduce prestigioasa Agenție în perioada 2017-2020.

Este pentru prima dată când un român preia șefia acestei agenții, alegerea sa fiind o adevărată lovitură de imagine pentru învățământul și cercetarea din România.

Citiți și: Sorin Cîmpeanu: Care sunt școlile care vor intra în online

Sorin Cîmpeanu a fost ministru al Educației și prim-ministru interimar și este un apropiat al fostului vicepremier Daniel Constantin.

Fondată în anul 1961 în Montréal (Canada), Agenţia Universitară a Francofoniei susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării, precizează Asociația pentru Implementarea Democrației.

Cu o rețea de peste 800 de membri în mai mult de 100 de țări, AUF este una dintre cele mai mari asociații de instituții de învățământ superior și de cercetare din lume. Ea reunește universități, rețele academice și centre de cercetare științifică, potrivit sursei citate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441