930 x122 grota rece

agenția universitară a fancofoniei

LOVITURĂ DE IMAGINE! PREMIERĂ ISTORICĂ PENTRU ROMÂNIA

Lovitură de imagine! Premieră istorică pentru România. Sorin Cîmpeanu a fost ales vineri, 12 mai 2017, președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Evenimentul a avut loc în Maroc, alegerea fiind făcută de Adunarea Generală a Agenției.

Citiți și: Cine va fi șeful Educației după demisia lui Cîmpeanu

Rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București va conduce prestigioasa Agenție în perioada 2017-2020.

Este pentru prima dată când un român preia șefia acestei agenții, alegerea sa fiind o adevărată lovitură de imagine pentru învățământul și cercetarea din România.

Citiți și: Ministrul Educației, declarații halucinante despre problema sutelor de școli din România

Sorin Cîmpeanu a fost ministru al Educației și prim-ministru interimar și este un apropiat al fostului vicepremier Daniel Constantin.

Fondată în anul 1961 în Montréal (Canada), Agenţia Universitară a Francofoniei susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării, precizează Asociația pentru Implementarea Democrației.

Cu o rețea de peste 800 de membri în mai mult de 100 de țări, AUF este una dintre cele mai mari asociații de instituții de învățământ superior și de cercetare din lume. Ea reunește universități, rețele academice și centre de cercetare științifică, potrivit sursei citate.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90