NOR CURIER 930X122

filarmonica pitesti

UPDATE/VIDEO: SUSPENDAREA CONTRACTELOR DE MUNCĂ LA FILARMONICA PITEȘTI, CRITICATĂ ÎN CONSILIUL LOCAL

UPDATE 28 mai: După discuții tensionate pe marginea deciziilor luate la nivelul instituției de cultură, „Raportul privind acțiunile întreprinse la Filarmonica Pitești în contextul epidemiei Covid-19”, prin care era menținută suspendarea contractelor de muncă/colaborare pentru personalul care desfășoară activități cultural-artistice, a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești de astăzi, pentru a fi refăcut.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Oponenții raportului au criticat decizia managerului Jean Dumitrașcu prin care angajații s-au trezit fără activitate, au arătat că prelungirea suspendării e inoportună și au atras atenția că instituția riscă să piardă procesele cu angajații care au acționat-o în instanță.

Propun ca domnul Jean Dumitrașcu să și plătească”, a spus consilierul local Cristian Gentea, referindu-se la sumele care, eventual, vor trebui plătite angajaților printr-o decizie a instanței. 

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

„Decizia nu este foarte legală sau este foarte foarte ușor de atacat”, a spus și vicele Sorin Apostoliceanu.

Cine le face, să le și tragă și să justifice gestul și în fața opiniei publice, și în fața angajaților”, a adăugat consilierul local Dumitru Tudosoiu.

 

https://www.facebook.com/centrulculturalpitesti/videos/268086417577454/

Știrea inițială:

Într-un recent „Raport privind acțiunile întreprinse la Filarmonica Pitești în contextul epidemiei Covid-19”, document ce se va găsi pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Pitești din 28 mai, se arată că „se menține suspendarea contractelor de muncă/colaborare pentru personalul care desfășoară activități cultural-artistice, până la reluarea activității”.

Este vorba de cei 39 de salariați care în martie s-au trezit fără activitate și în cazul cărora, luna trecută, se decisese deja o prelungire a suspendării contractelor.

În același raport se arată însă și că pe 28 aprilie, Sindicatul Filarmonicii Pitești a depus la Tribunalul Argeș o contestație prin care solicită anularea deciziilor 22/23 martie 2020, și respectiv nr. 29/16 din aprilie 2020, prin care se decisese (iar ulterior se prelungise) suspendarea respectivelor contracte.

Altfel spus, în timp ce sindicaliștii cer anularea măsurilor amintite, fix aceleași măsuri sunt prelungite cu repetiție chiar dacă starea de urgență a încetat (vezi Raport masuri Covid -19-Filarmonica).

(Foto descriptiv: FB Filarmonica Pitești)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90