930×122 CAPRA 5

Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, avertisment grav pentru români!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a tras un nou semnal de alarmă în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

Citiți și: Cazurile de gripă, creștere alarmantă! Avertisment pentru toată lumea

Acesta a declarat că există în continuare transmitere comunitară a virusului, iar numărul cazurilor se va dubla în România, în perioada următoare.

„Probabil că mâine o să fie în jur de 5.000 de cazuri, dar este în continuare în atenţia noastră, pentru că 5.000 de cazuri pe zi sau 3.000 de cazuri pe zi înseamnă transmitere comunitară”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila, luni, la Ploieşti.

Citiți și: Rafila, mesaj pentru medicii șpăgari

Autoritățile au atras atenția încă de săptămâna trecută că țara noastră nu a ieșit din valul 5 al pandemiei. Mai mult decât atât, previziunile nu sunt deloc pozitive, în toamnă, România ar putea fi lovită de o altă variantă a coronavirusului.

„Ne dorim să nu pierdem în niciun fel controlul şi, dacă vor exista evoluţii care să pună probleme mai mari în ceea ce priveşte gradul de spitalizare sau de ocupare a secţiilor de terapie intensivă, atunci ne vom gândi şi la măsuri suplimentare din punct de vedere medical”, a mai afirmat Rafila.

De asemenea, ministrul a fost întrebat și ce părere are despre restricțiile care au fost ridicate de pe teritoriul României, dacă această decizie a fost luată prea devreme.

Rafila a afirmat că nu vrea să facă astfel de comentarii.

„Din moment ce Guvernul României a hotărât să nu mai prelungească starea de alertă, este o hotărâre a Guvernului României pe care eu nu pot să o contrazic”, a mai precizat ministrul.

Foto descriptiv: Romania TV

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3