930 x122 grota rece

anpc

Rechizitele, uniformele și ghiozdanele, luate la verificat de Protecția Consumatorului

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat acţiuni de verificare a rechizitelor, uniformelor şi ghiozdanelor şcolare, odată cu începerea noului an şcolar, potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES.

Citiți și: Alertă alimentară! Dezastru la Lidl, Penny și Metro: pui contaminat!

ANPC sfătuiește cumpărătorii să fie atenți la achiziționarea articolelor pentru școală. Astfel, acestora le este recomandat să-și facă cumpărăturile din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), de care va fi nevoie în cazul depunerii unei reclamaţii.

De asemenea articolele de îmbrăcăminte care poartă numele unor mărci celebre trebuie examinate cu atenție, deoarece există riscul să fie contrafăcute.

Citiți și: Avertizare pentru părinți! Pericol pentru copii în magazine!

Și anii trecuți au avut loc astfel de controale, găsindu-se și nereguli.

În magazinele luate la verificat, comisarii ANPC au găsit blocuri de desen și caiete cu mai puține file decât cele declarate pe etichetă, seturi de markere colorate expirate, rechizite (carioci, pixuri, radiere) fără traducerea în limba română a elementelor de caracterizare, ghiozdane şcolare fără etichete care să conţină principalele elemente de identificare şi caracterizare, etc.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3