930 pe 122 COSTACHE

cornel ionica

CORNEL IONICĂ ŞI DĂNUŢ DINU, ACHIZIŢIE CU ,,DEDICAŢIE” LA PRIMĂRIA PITEŞTI?

Cornel Ionică și Dănuț Dinu, achiziție cu „dedicație” la Primăria Pitești? În luna iunie a acestui an, într-o ședință ordinară în plen a Consiliului Local Pitești, un punct de pe ordinea de zi a fost ,,raportul privind achiziționarea unui teren situat în Pitești, pe strada Profesor Victor Slăvescu”. Municipalitatea explica interesul de a cumpăra terenul prin faptul că ”întrunește condiții de necesitate și oportunitate, întrucât strada Profesor Victor Slăvescu, în forma actuală, este indispensabilă asigurării traficului rutier din zonă”.

Citiți și: Fost polițist, despre agentul care s-a împușcat în cap din cauza unei femei: Sunt siderat!

Ceea ce am observat încă de atunci a fi suspect este că Primăria Pitești urma să achiziționeze terenul de la soții… Ionică (!), iar bărbatul ar fi fratele primarului Cornel Ionică (detalii, AICI).

Raportul a fost votat favorabil de consilierii locali, terenul, de 190 de mp, fiind evaluat la 8.900 de euro (41.421 de lei). Preţul, un alt fapt care trezeşte suspiciuni, este unul prea mare dacă îl comparăm cu prețurile altor terenuri din zone adiacente (subiectul pe larg, AICI).

Citiți și: Gentea, reacție după ce consilierul Dinu a fost mușcat de câinele unui medic

Ulterior, într-o altă şedinţă de Consiliu Local, desfășurată pe 23 august 2018, s-a constituit o comisie pentru a fi reevaluat prețul la care Primăria urma să achiziționeze terenul soților Ionică. Din comisie, pe lângă specialiști în domeniu, s-au aflat și trei consilieri municipali:  Popescu Ionuț, consilier local PSD, Cătălin Costescu – președintele Organizației de Tineret a PSD Pitești, dar şi independentul Dănuț Dinu, fost poliţist, actual consilier local. După cum vă spuneam şi la momentul respectiv (amănunte, AICI), Dănuţ Dinu, un ,,fost contestatar” al lui Ionică şi al PSD-ului, a ajuns să aibă o relaţie de amiciție cu primarul.

Vă aşteptaţi ca acea comisie de reevaluare să schimbe ceva, să fie terenul evaluat la un preţ real, să-l refuze Dănuţ Dinu pe ,,prietenul” său, Cornel Ionică? Ei bine, nu! Preţul a rămas neschimbat.

Potrivit surselor noastre, preţul a fost stabilit printr-o negociere: ,,Şedinţa de negociere a început cu oferta de cumpărare a terenului făcută de Dănuţ Dinu, la preţul de 40 de euro pe mp. Nicolae Ionică nu a acceptat, iar într-un final Dănuţ Dinu a propus ca preţul să fie de 45 de euro. Această ofertă a fost acceptată de vânzătorii Ionică”. Aşa se desfăşoară la Primăria Piteşti negocierile? Dănuţ Dinu propune, vânzătorul (fratele lui Cornel Ionică) refuză şi o ţin tot aşa până când se ajunge la preţul dorit? Negociere de tot râsul, făcută doar pentru că aşa trebuie, nu pentru a pune un preţ real terenului!

Şi de această dată lucrurile ies aşa cum le „mânuieşte” Ionică? Terenul va fi cumpărat de Primăria Piteşti chiar de la cel care ar fi fratele primarului.

Să ne mai întrebăm dacă este o coincidenţă sau nu această achiziţie sau este vizibil că municipalitatea stabileşte achiziţii cu „dedicație” atunci când e vorba de rude ale primarului Cornel Ionică?

Va urma!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570×90 MAIA