New Profesional Consult 930 x 122

verificări trafic

Argeș: A fost weekend-ul șoferilor băuți! Amenzi de peste un miliard de lei vechi!

Polițiștii argeșeni au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Argeș: E haos pe șosele!

Astfel că, și în acest weekend a plouat cu amenzi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 105.000 lei.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 18 permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

CONDUCEAU SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

În ziua de 17 iunie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 60 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe Bld. Nicolae Bălcescu de pe raza municipiului Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Ca urmare a faptului că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului i- au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, tot în ziua de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 53 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe Bld. Petrochimiștilor în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Având în vedere să în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în cursul nopții de vineri, 17 iunie, alți doi șoferi au fost prinși de polițiști băuți.

Un bărbat de 42 de ani, din Craiova, județul Dolj, a fost depistat de agenți pe DN 65B, pe raza localității Bradu, iar celălalt, în vârstă de 46 de ani, din Oarja, a fost prins pe str. Nouă de pe raza localității de domiciliu.

În toate cazurile menționate a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul penal, iar permisul de conducere le-a fost reținut, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

Arși la buzunare au fost și șoferii care conduceau cu valabilitatea numerelor provizorii expirată.

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3