New Profesional Consult 930 x 122

verificări trafic

Șoferi pericol public! Cu viteză, băuți și fără permis pe străzile din oraș

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a
riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

În ziua de 03 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 19 ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Nicolae Dobrin din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.

Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut, pentru aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de circulație pentru 90 de zile.

Citiți și: Inconștiență extremă! Șoferi prinși cu viteză HALUCINANTĂ!

CONDUCEAU FĂRĂ DREPT ȘI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un tânăr de 21 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, tânărul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 03 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un alt bărbat de 55 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism fiind sub influența alcoolului, pe strada Nicolae Dobrin din Pitești.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

În ultimele 24 de ore, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • vica spune:

    Pentru ca atata poate Politia noastra! Cum sa nu faca ghertoii astia ce vor pe sosele cand ei stiu ca politia este total absenta! Ma refer la activitatea ptr care sunt platiti ,ca asa pe strada ii mai vezi, dar mai mult prezinta moda prin oras! Nu au prestanta de politisti adevarati. Te uiti la ei si vezi imediat ce pot. Dar cum e societatea romaneasca asa sunt si institutiile publice!

Donaris 570×90