EcoMoto 930×122

verificări trafic

Tupeu! Puști de 19 ani, băut și fără permis, urmărit de polițiști!

În ziua de 28 decembrie a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Citiți și: Argeș: E haos pe șosele!

Astfel, miercuri, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Săpata, au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism, care circula din direcția Săpata către Poiana Lacului, însă conducătorul auto nu a oprit și și-a continuat drumul, transmite IPJ Argeș.

Polițiștii l-au urmărit cu autospeciala, iar după aproximativ 4 km au reușit să îl oprească, potrivit sursei citate.

Citiți și: Pericol pe șosele! Șoferi drogați sau beți mangă la volan!

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cel care a condus autoturismul este un tânăr de 19 ani, din Săpata, care nu deține permis de conducere.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, unde au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336, din Codul Penal, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost comise și luarea măsurilor legale care se impun.

Din peisaj nu au lipsit nici vitezomanii și nici șoferii băuți

Un tânăr de 20 de ani, din Bârla, a rămas fără permis de conducere după ce a fost înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 de km/h, pe strada Nicolae Dobrin din Pitești. 

„Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile”, transmite IPJ Argeș.

Conduceau sub influența alcoolului

În ziua de 28 decembrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat doi bărbați de 31 de ani, respectiv 38 de ani, din județul Vâlcea, care conduceau un autoturism pe raza localității Bascov și pe raza localității Bălilești, în timp ce se aflau sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cei în cauză au fost conduși la o unitate medicală, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauze a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce le-a fost suspendat, fiind emisă dovadă fără drept de circulație.

Sancțiuni aplicate de polițiști

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv: Cancan

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90